De Cuyper Patrick ,Ann De Munck, Martine Engelen

Ann De Munck mag fier zijn op kinderboek ‘Oma vertelt’

Knap voorlees- en kijkboekje

Ann De Munck uit Scheldewindeke kwam op het idee om tijdens de vermaledijde coronaperiode een kinderboek te schrijven. Ze mag fier zijn op haar pennenvrucht ‘Oma vertelt’. Knap samengesteld. Een heel verzorgde uitgave. Het was voor de debuterende auteur Ann De Munck een uitdaging om dit kinderboek te publiceren. Ze ziet met haar boek een van haar grootste dromen in vervulling gaan. De fusiegemeente Oosterzele is een sierlijke pen rijker.
Ann De Munck schreef regelmatig korte verhaaltjes. Een van haar favoriete lezers was haar moeder, die steeds naar haar verhaaltjes uitkeek. Door corona miste Ann het contact met haar drie kleinkinderen. Onder impuls van vrienden besloot Ann een kinderboekje met de al geschreven tekstjes samen te stellen. Het is niet alleen een voorlees-, maar ook een kijkboekje, geïllustreerd met bijhorende tekeningen. Er komen verschillende thema’s aan bod: Bed-verhaaltje, De Mol, Konijntje Flap, De Zoo,…korte verhaaltjes met een morele achtergrond.
Met veel trots werd ten huize De Cuyper – De Munck het boek voorgesteld. Onze Nuusfotograaf Danny De Lobelle kiekte de glunderende Ann, Patrick (ontwerper tekeningen) en Martine Engelen van Redhouse die de lay-out verzorgde. Met corona is het creatieve vuur in Ann De Munck intenser gaan branden. Ze werkte een jaar aan het boek. De coronacrisis verlamde haar geenszins. Ze schreef een kinderboek dat zal herinneringen aan het ‘coronajaar’ dat we met zijn allen eigenlijk zo snel mogelijk willen vergeten. Het kinderboek vraagt om gelezen te worden. Ze schreef dit uiteraard niet louter voor zichzelf maar voor een kinderpubliek. Ze kruipt in het hoofd en in het hart van kinderen. Ze hanteert een beheerste schrijfstijl. Zeker weten, de kinderen gaan het graag lezen, ouders gaan de verhaaltjes graag voorlezen aan peuters, kleuters,…Allerlei verhaaltjes die je terugvoeren naar je eigen kindertijd.
Benieuwd naar het kinderboek van Ann De Munck? Haal het boek in huis. Snel wezen, oplage slechts 100 stuks. Het kinderboek ‘Oma vertelt’ kost 18 euro. Te koop via mail: de.cuyper.patrick@telenet.be.