©Sophie Richez - Stadhuis Ninove

Coronabevraging bij Ninoofse ondernemers verlengd tot 31 juli

Hoe gaat het met je onderneming? Hoe zie je de toekomst? En hoe kan de stad jou optimaal ondersteunen in en na deze coronacrisis? Met die vragen trekt Ninove naar haar ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepers. De enquête (https://vlaanderen.impactcorona.be/10752) loopt nog tot 31 juli en neemt slechts 10 minuten in beslag. De resultaten zullen de langetermijnvisie van het relanceplan mee vormgeven.

Ondersteuningspremie

Het is al de tweede keer dat de stad haar ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepers bevraagt. Op basis van de feedback bij de eerste bevraging, vorig jaar, stuurde Ninove haar lokale corona-aanpak bij. Zo besliste de stad onder meer om de solidariteitsbijdrage ook voor 2021 niet te innen, een terrasplan 2021 uit te werken, verder gericht te communiceren naar haar ondernemers via nieuwsbrief en website, een ondersteuningspremie in te voeren en die te koppelen aan het aantal maanden verplichte sluiting tijdens de ‘tweede lockdown’, verplicht en langdurig gesloten handels- en horecazaken een vrijstelling belasting bedrijfsvestigingen voor 2020 én 2021 toe te staan, et cetera.

Het volledige relanceplan lees je op www.ninove.be/relanceplan.

Deze coronabevraging loopt in samenwerking met Universiteit Antwerpen, Local Market Research (LMR), UNIZO en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).