Bijna 65 % van Oosterzelenaars is volledig gevaccineerd

Vaccinatiecentrum Zottegem blijft op volle toeren draaien

Het aantal volledig gevaccineerde Oosterzelenaars blijft elke dag stevig groeien. Intussen zijn bijna 65 procent van de Oosterzelenaars (+18 j) volledig gevaccineerd. Om precies te zijn, er zijn 7.059 per 11.019 inwoners volledig gevaccineerd. Dat is 64,06 % (toestand tot en met 17 juli 2021). Ter vergelijking Zottegem: 64,24 %, Brakel: 62,65 %. Het geprezen vaccinatiecentrum Zottegem blijft op volle toeren draaien.
Stilaan naar de absolute vrijheid, een terugkeer naar het Normale Leven. Of er nieuwe versoepelingen komen, weten we binnen een paar dagen. Het zijn inderdaad toch vooral de vaccins die ons naar de Grote Bevrijding moeten leiden. Volgens de epidemiologen moeten we in principe 70 procent van de bevolking vaccineren om groepsimmuniteit te bereiken. Elk vaccin telt. Een gouden raad aan de twijfelaars, laat u vaccineren. Het ziet er naar uit dat we meer dan 80 procent gaan bereiken. Het zit snor. Maar het virus heeft ons geleerd dat we met onze planeet anders moeten omspringen. Overal ter wereld ging de temperatuur omhoog. De koorts die uitbrak is het vermaledijde coronavirus. De onzichtbare vijand heeft inmiddels al wereldwijd ruim 3 miljoen levens geëist. We moeten toch nog een tijd voorzichtig blijven, de corona maatregelingen blijven opvolgen. Nog even door ploeteren, mits een voldoende hoge vaccinatiegraad daagt het Rijk der volledige Vrijheid op
. De vaccinaties in Zottegem blijven tot ieders voldoening  heel vlot verlopen. Na een paar minuutjes ben je al in de wachtzaal, waar je gevraagd wordt om een kwartiertje te verblijven. We willen nog maar eens, in naam van velen, oprecht dank u wel zeggen. Er is veel waardering voor de verpleegkundigen, de artsen,de administratieve medewerkers, vrijwilligers, het Rode Kruis.