Elke zucht telt ‘ Keulen -Zingem’ op 4 september 2021

 

Op zaterdag 4 september 2021 wordt de actie “Keulen-Zingem. Elke zucht telt!” georganiseerd door een groep enthousiaste Kruisemnaren. Op die dag wordt er tussen Keulen en Zingem gesport voor de strijd tegen Mucoviscidose en dit met de steun van een fiere meter, de bekendste sportvrouw van Kruisem Adinda Vetsuypens en een trotse peter, baanwielrenner én olympiër, Kenny De Ketele.

 

Waarom deze actie?

Mucoviscidose is de meest voorkomende erfelijke ziekte in ons land en treft zo vele mensen. 1 op 22 Belgen is drager van de ziekte. Bij Mucoviscidose blokkeert taai slijm de ademhaling en de spijsvertering. Nu nieuwe geneesmiddelen in ontwikkeling zijn, moeten we zeker al het mogelijke doen om iedereen tijdig toegang te geven tot de best mogelijke behandeling en kwaliteitszorg. Via deze actie wordt er geld ingezameld voor de de Mucovereniging, het Zeepreventorium en het Mucocentrum van het UZ Gent.

 

Hoe verloopt de actie?

Op zaterdag 04 september 2021 rijdt er een groep sportievelingen van de Dom in Keulen naar de kerk van Zingem. Een groep van 60 renners, waaronder Kenny De ketele zullen een rit van 315 km afleggen. Onderweg zal het peloton verder groeien met tientallen fietsers die aansluiten in Valkenburg, in Tienen, aan de Leeuw van Waterloo en op de muur van Geraardsbergen. Elke renner zamelt per kilometer die hij/zij meerijdt 1 euro in om zo samen tot een groot bedrag te komen. Op dit moment staat de teller reeds op 42000 euro.

Er zal er dus een echt wielerpeloton onder grote belangstelling zijn intrede maken op zaterdagavond op het Kerkplein in Zingem. Het peloton wordt in Zingem verwacht tussen 20u00 en 21.00u

 

Daarnaast zijn er gedurende de dag en avond tal van activiteiten op en rond het Kerkplein in Zingem:

  • Onder leiding van onze meter Adinda Vetsuypens krijgen ook de lopers hun kans om mee hun

schouders onder onze actie te zetten. Ze kunnen dit doen over een plaatselijk parcours in het

centrum van Zingem.

  • Er is ook een korte fietstocht voorzien door onze mooie gemeente van +/- 20 km
  • Op het Kerkplein zal er gedurende de dag heel wat randanimatie zijn. Met onder andere een

fietsbehendigheidsparcours, optredens, springkasteel, kindergrime…

  • Op een groot scherm worden ook beelden getoond van het peloton.

 

Wil je deelnemen en/of onze actie steunen?

 

Voor wie wil fietsen zijn er nog plaatsen om te starten in Tienen (134 km) en er is ook een peloton dat vanuit Zingem naar de Muur rijdt en terug (80 km).

Je kan ook meelopen met Adinda, meefietsen door Zingem of gewoon eens langskomen gedurende de dag op het Kerkplein in Zingem.

 

Alle info vind je op www.keulen-zingem.be. Je kan hen ook steunen door een gift te doen op onze crowdfundpagina https://actformuco.koalect.com/nl-NL/project/keulen-zingem

Foto Van links naar rechts (Wendy Vanheuverswyn, Patrick Van Simaeys, Hugo Vanderstraeten, Tom De Rycke, Cathy Dierkens, Sam Devisscher, Lieven Vandriessche, Frank Laurier, Wouter Vanderstraeten)