Verkiezing Prins Carnaval Groot Zottegem afgelast

De Carnavalsraad van Zottegem laat weten dat de verkiezing van Prins Carnaval 2022 niet zal doorgaan. Wat er met de carnavalsstoeten en andere carnavalevenementen begin 2022 zal gebeuren is koffiedik kijken.

“Wanneer we de media volgen horen we van ziekenhuisopnames, van besmettingen en van varianten. We hadden het anders gewild. Onder deze omstandigheden hebben we reeds een eerste beslissing moeten nemen”, aldus de voorzitter van de Carnavalsraad Martine van den Broucke. “Het zal niet als een verrassing overkomen dat wij hebben beslist om onze Prins Carnavalverkiezing 2022 niet te laten doorgaan. Hiervoor bestaan meerdere redenen. Eerst en vooral staat natuurlijk als een paal boven water dat de gezondheid primeert op onze carnavalsvreugde. Verder is evident dat een kandidaat in de huidige omstandigheden onmogelijk campagne kan voeren.”

“Wat er met de carnavalstoeten en andere carnavalevenementen begin 2022 zal gebeuren, is vandaag onmogelijk in te schatten. Een Prinsverkiezing daarentegen valt veel vroeger en eigenlijk zouden de kandidaten en hun medewerkers nu al aan hun campagne bezig zijn. We laten dus het verstand voorgaan op de emotie. Dit is niet leuk, maar wel noodzakelijk. Concreet betekent dit dat we aan de Corona-Prins 2021 moesten vragen om er nog een jaartje bij te doen. Gelukkig kunnen we jullie melden dat Prins Christian  hiermee heeft ingestemd. Wij danken Christian hiervoor. Zoals jullie weten was Jens Tuytschaever dit jaar reeds van plan opnieuw kandidaat Prins carnaval te zijn (lees meer via deze link). Hij zal zijn kandidatuur nog een jaartje opschuiven, wat niet wegneemt dat er nog kandidaturen mogen bijkomen. Tot slot wensen we de liefhebbers van onze Zottegemse Carnaval vooral een goede gezondheid toe!”