Jolien D’hoore gaat voor goud tijdens de ploegkoers in Tokio.

Morgenochtend, vrijdag, om 10.15 uur Belgische tijd gaat voor Jolien D’hoore het startschot af voor de Olympische ploegkoers in het baanwielrennen. Samen met Lotte Kopecky gaat Jolien er met heel veel ambitie van start.

Kopecky, die eerder op een vierde plaats eindigde in de wegrit,  vertoeft in de vorm van haar leven en straalt van vertrouwen. D’hoore heeft op een ideale manier kunnen toewerken naar haar allerlaatste Olympische Spelen en wil nog eens alles uit de kast halen. Dit zou voor Jolien “de” kers op de taart kunnen worden van een rijkgevulde carrière. In haar laatste jaar als wielrenster afscheid nemen met Olympisch goud, het is een droom die werkelijkheid kan worden. Samen met Kopecky werd ze in 2017 in Hong Kong eerder al eens wereldkampioen in dit onderdeel van het baanwielrennen. Vier jaar later hebben beide dames zowel fysisch, technisch als tactisch heel wat vorderingen gemaakt. Maar de tegenstand heeft natuurlijk ook niet stilgezeten. De concurrentie zal naar alle waarschijnlijkheid komen van het Nederlandse en Britse duo, maar ook enkele andere landen zoals ondermeer Italië en de USA hebben zich ondertussen gespecialiseerd in deze discipline. Hopelijk kan ons Belgisch duo voor een vierde gouden medaille zorgen op deze Spelen in Tokio.

“We zijn er klaar voor en zullen ons vel duur verkopen. We weten wat er ons te doen staat en hoe we het moeten aanpakken.  We hebben in ieder geval een plan, maar je moet ook een beetje geluk hebben. Het zal zaak zijn om van bij de start mee in de flow te zitten en bij iedere tussenspurt vooraan te zitten“ aldus Jolien.

Morgen, vrijdag 6 augustus, om 10.15 uur op VRT televisie en op Sporza live te volgen.

(foto’s BK)

X