Zottegem wil zwaar vervoer in schoolomgevingen ontmoedigen

Zottegems schepen van Mobiliteit Evert De Smet (N-VA) laat aan het begin van het nieuwe schooljaar weten dat het stadsbestuur wil onderzoeken of het mogelijk is om zwaar vervoer in de schoolomgevingen te ontmoedigen of zelfs te verbieden in de piekmomenten waar kinderen en jongeren zich van en naar school verplaatsen.

“Vele kinderen en jongeren zullen voor de verplaatsing van en naar de school hun fiets of bromfiets gebruiken of zelfs te voet gaan. Uit recente cijfers blijkt dat gemiddeld 12 kinderen per schooldag een ongeval hebben. Nog meer inzetten op verkeersveiligheid in de schoolomgevingen en de fiets- en wandelroutes van en naar de scholen, is dan ook heel belangrijk”, aldus schepen Evert De Smet.

“Een ongeval heeft dikwijls heel nare gevolgen als er ook een vrachtwagen of ander zwaar vervoer bij betrokken is. Het recente ongeval in Antwerpen, waarbij 2 kinderen om het leven kwamen, maakt dat nog eens pijnlijk duidelijk. Daarom wil het Zottegemse stadsbestuur onderzoeken of het mogelijk is om zwaar vervoer in de schoolomgevingen te ontmoedigen of zelfs te verbieden in de piekmomenten waar kinderen en jongeren zich van en naar school verplaatsen.

“Minder zwaar verkeer op die spitsuren, kan ouders ook doen beslissen om met een gerust hart hun kinderen voortaan met de fiets naar school te sturen. Als we op die manier ook het aantal gewone wagens in de schoolomgeving kunnen verminderen, zetten we opnieuw een serieuze stap naar veiligere schoolomgeving in onze stad.”

X