Herzeelse brouwerij De Ryck viert 135-jarig bestaan met Oak-gamma

Brouwerij De Ryck uit Herzele viert haar 135-jarig bestaan met de lancering van het OAK-gamma.

“135 jaar traditie en vakmanschap is iets waar we elke dag aan verder bouwen en brouwen”, klinkt het bij Brouwerij De Ryck. “Vanuit een stevige geschiedenis schrijven we vol passie verder aan de toekomst. Niet enkel in het vernieuwen van de infrastructuur en het blijven innoveren in de manier van brouwen, maar ook in het bierassortiment, dat sinds de komst van de fles in 2006 voortdurend in beweging is. Heerlijke bieren met eerbied en respect voor de generatielange traditie en met de perfecte  smaakbalans  om uw dorst te lessen, om te klinken met vrienden, om iets unieks te vieren  of gewoon voor de  gezelligheid…  Klinken met schuimende kwaliteit… iets waar Brouwerij De Ryck al sinds 1886 prat op gaat”

“Niets was de laatste maanden en zelfs jaren zoals we het gewend zijn, we moesten elkaars gezelschap en de plezante babbels met het bijhorende biervertier maar als te vaak missen en de uitdaging voor een kleine familiebrouwerij was -met gesloten horeca en landsgrenzen- zeker niet min… Veel mocht dan ook  niet het laatste jaar, maar die magische tienjaarlijkse verjaardag zouden we toch niet onbeklonken voorbij laten gaan, dus gingen de denk- en bij gevolg de gisttanks in werking.”

“Een negende heerlijkheid vervoegt het gamma van Brouwerij De Ryck, maar die brengt ook nog ander lekkers met zich mee… We maken er al jaren een streefdoel van om samenwerkingen aan te gaan en ons streven naar pure en authentieke  smaak te delen met andere gepassioneerde makers. Voor deze speciale gelegenheid belandden we in een vertrouwde haven… een verderzetting van onze eerste samenwerking als zijsprong van bier: Stokerij De Moor in Aalst waar al jaar en dag onze heerlijk bierschnaps Bierblomme wordt gedistilleerd. 2 nieuwe producten dus, elk met een eigen uitgesproken karakter, maar beiden met een fantastische elegantie en balans aan smaken; beiden gebaseerd op het zelfde bier en verheven tot het volgende niveau door het zelfde ingrediënt die zorgt voor de kleur, geur en uitmuntende smaak.”

“Fier stellen we ons OAK-gamma ter ere van onze 135ste verjaardag aan u voor:”

Arend Oak – een krachtig blond degustatiebier van 9% Alc. Vol. op basis van onze trots en drievoudig gouden medaille winnende AREND TRIPEL. De beste tripel van Europa,een meer dan waardig vertrekpunt om onze brouwersnieuwsgierigheid op bot te vieren en ons te begeven op voorlopig nog ongekend terrein… houtlagering. Aan deze heerlijkheid worden tijdens het lageren gebrande, eikenhouten snippers toegevoegd. Deze verrijken het bier met een  volmondig, krachtig en complex smaakpallet waarin je toetsen van vanille, karamel en subtiel hout ontdekt. Arend Oak heeft een mature en zachte, verwarmende afdronk. Zoals de geschiedenis van de  brouwerij is dit een bier met een uniek rijpingsproces en evolutie. Gebrouwen om te vieren en van te genieten.

 Arend Oak Distilled – is een verfijnde aromatische eau-de-bière, in lijn met de Arend OAK, gedistilleerd uit onze trots AREND TRIPEL en vervolgens net zoals het bier gerijpt op gebrande eikenhouten snippers. Het resultaat is een subliem bierdistillaat met een warme, koperen kleur en volle , evenwichtige smaken met subtiele toetsen van hout en vanille. Een heerlijkheid om bij weg te mijmeren! voor de liefhebbers is er de OAK Anniversary box: hét geschenk bij uitstek, een mooi houten kistje waarin beide producten  ten volle tot hun recht komen: Arend Oak 75cl, Arend Oak Distilled. Beiden in prachtige met goud bedrukte flessen, verkrijgbaar in beperkte  (en de Distilled zelfs genummerde ) oplage. De naam van het deze nieuwigheden is een evidentie; een jubileum vieren doe je om je roots en je geschiedenis te eren en zo komen we uit bij onze oorsprong in 1886 waar Gustave De Ryck Brouwerij De Ryck als brouwerij De Gouden Arend oprichtte…De naam “ Arend” was met ons Arend gamma en in 2011 met “Gouden Arend” al eerder een eerbetoon en is ondertussen uitgegroeid tot een merk dat perfect onze visie vertegenwoordigt,… een rijkdom aan smaken en variatie, streven en garant staan voor uitmuntende kwaliteit en vooral ook continue in beweging blijven… Dus kort gezegd de Arend is geland om nooit meer te laten vliegen bij brouwerij De Ryck! Wat denkt u, bent u OAK geïntrigeerd om m te proeven? Verkrijgbaar in bij u vertrouwde drankenhandel, in de brouwerijshop en op www.brouwerijderyck.be

X