Zottegem maakt wegen vrij voor Omloop voor beloften

Met zowel start (om 12 uur) als aankomst (omstreeks 16u30) in de Parkstraat in Grotenberge staat op zondag 5 september de 55ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften op de wielerkalender. Eerst was voorzien dat deze wedstrijd op zaterdag 26 juni zou verreden worden maar omdat het aantal deelnemers tot 100 moest beperkt worden volgens het coronaprotocol dat toen gold voor de organisatie van koersen, werd ervoor gekozen om deze wielerwedstrijd uit te stellen tot nu zondag 5 september (deze datum kwam vrij op de kalender door de afgelasting van een andere beloftenkoers, de Grand Prix Albert Fauville in het Waalse Fleurus).

De beloftenversie van de Omloop Het Nieuwsblad maakt deel uit van de U23 Road Series, een reeks eendagskoersen in Nederland en België. De totale afstand bedraagt 176 km, verdeeld over 1 grote ronde van 110 km en 2 kleinere ronden van 33 km waarvan de route telkens ook enkele buurgemeenten aandoet. De gedetailleerde wegwijzer (+ uurrooster) is terug te vinden via www. omloophetnieuwsblad.be/nl/u23-mannen/wedstrijdinfo.

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijd worden – op grondgebied Zottegem – volgende speciale verkeersmaatregelen aangekondigd.

PARKEERVERBOD

 • van 8 tot 18 uur: voor inrichting en afbraak vertrek- en aankomstzone: Parkstraat (+ zijkanten), parking Domein Breivelde, kerkplein + parking scholen.
 • van 10 tot 12u45: Gentsesteenweg (deel tussen Parkstraat en Grotstraat, + naast rijbaan), L. De Metsstraat (tussen Grotenbergestraat en Grensstraat), Grensstraat, Noordstraat, Graaf van Egmontstraat, Kasteelstraat (tussen Graaf van Egmontstraat en Molenkouter) en Molenkouter.
 • van 10 tot 17u15: Grotenbergestraat (volledig, tussen Domein Breivelde en Broeder Mareslaan).
 • van 11u15 tot 14 uur: Gaverland (tussen Smissenhoek en Potaardestraat).
 • van 11u15 tot 17u15: Brakelstraat, Sint-Hubertusplein (rijbaan), Faliestraat (tussen Sint- Hubertusplein en Ten Ede), Ten Ede en Smissenhoek (+ parkeerplaatsen aan weerskanten
  naast rijbaan).
 • van 12u45 tot 17u15: Gentsesteenweg (tussen Parkstraat en Europaweg), Vinkenhoek, Luiveld, Gaverland (tussen Potaardestraat/Luiveld en grondgebied Lierde), Kloosterstraat (+ parkeerstroken aan weerskanten naast rijbaan), Tweekerkenstraat (tussen Sint-Pietersplein en Jasmijnstraat), Jasmijnstraat, Godveerdegemstraat (tussen Jasmijnstraat en Broeder Mareslaan (+ parkeerstroken naast rijbaan) en Broeder Mareslaan.

EENRICHTINGSVERKEER

 • van 8 tot 18 uur: Parkstraat (alleen toegelaten richting Gentsesteenweg)
 • van 12u45 tot 17u15: Grotenbergestraat (tussen A. Gevaertlaan en Domein Breivelde, richting Grotenberge-kerk)
 • van 13u45 tot 16u15: Vinkenhoek (richting Luiveld)
 • van 12u15 tot 17u15: in de Grotstraat alleen plaatselijk verkeer toegelaten.
X