Landelijke Gilde Godveerdegem met 2e Streekproductenmarkt

Volgende week zondag geeft de Landelijke Gilde Godveerdegem rendez-vous voor haar tweede Streekproductenmarkt. Eigenlijk had dit al de vierde editie van deze activiteit moeten zijn want het is inmiddels al vier jaar geleden dat het gildebestuur in 2018 dit nieuwe initiatief voor het eerst aankondigde. Het stormweer dat boven Zottegem woedde, maakte echter toen (op 23 september 2018) het inrichten van de markt onmogelijk. Verleden jaar was er dan de coronapandemie die nogmaals tot afgelasting verplichtte en zodoende is deze Streekproductenmarkt nu nog maar aan zijn tweede organisatie toe.

Bestuur en leden van de Landelijke Gilde Godveerdegem maken hiervoor afspraak op zondag 19 september op het privéterrein naast huisnummer 160 in de Tweekerkenstraat (tussen het kruispunt met de Jasmijnstraat en het kruispunt met de Langestraat). Zowel plaatselijke land- en tuinbouwers als andere producenten van streekproducten en ambachtelijke producenten zullen op dit marktgebeuren hun (koop)waren aan het grote publiek aanbieden. Na de opbouw van de markt tussen 6 en 9 uur ’s morgens zal de markt van 9 tot 14 uur gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Deelname en standplaatsen zijn gratis maar het is wel nodig op voorhand in te schrijven om een standplaats te reserveren. Dit kan door middel van een e-mail naar landelijkegilde.godveerdegem@gmail.com tot en met 11 september; latere inschrijvingen zullen aanvaard worden onder voorbehoud.

De koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Sint-Maria-Oudenhove zal met een aperitiefconcert voor de muzikale omlijsting zorgen, terwijl er ook gelegenheid zal zijn voor een drankje en een hapje. De allerkleinsten zullen hun hartje kunnen ophalen op het springkasteel en ook is er een zonnebloemwedstrijd waaraan (klein)kinderen zowel van leden van de Landelijke Gilde Godveerdegem als van niet-leden die in Godveerdegem wonen, kunnen deelnemen en mooie prijzen winnen (verschillende categorieën: mooiste bloem, langste stengel enz). Inschrijven voor deelname kan via hetzelfde eerder vermelde e-mailadres. Met het oog op deze wedstrijd werd vroeger al een bedeling van zonnebloemzaadjes gehouden. De beoordeling van de resultaten gebeurt tijdens de Streekproductenmarkt. Voor meer inlichtingen kan men zich wenden tot de volgende

bestuursleden via bijvermelde contactgegevens: Jan Cosijn, tel. 0498 03 43 52, jan.cosijn@telenet.be; Jozef Vandevelde, tel. 0473 99 29 11, jefvandevelde@telenet.be; Davy Persoons, 0476 71 21 15, davy.persoons@telenet.be.

X