Vandaag: zwerfvuil rapen met Vooruit Zottegem

Zaterdag 18 september vindt de vierde editie plaats van World Clean Up Day. Die dag trekken wereldwijd mensen de straat op en de natuur in om zwerfafval op te ruimen. In Zottegem organiseert Vooruit Zottegem op 18 september een zwerfvuilactie aan de Bevegemse Vijvers en het Park van Breivelde. Om 10u start de opruimactie aan de parking van de Bevegemse Vijvers.

“Zwerfvuil is echt een doorn in het oog van veel mensen. Met deze actie willen we mooie plekjes in onze stad afvalvrij maken, maar tegelijk ook mensen sensibiliseren: ruim je afval op, het hoort niet thuis in de natuur” zegt gemeenteraadslid en initiatiefnemer Louie Van Rijsselberge (Vooruit) Iedereen is welkom zaterdag, wij zorgen voor alle materiaal om veilig zwerfafval te ruimen. Zo maken we één van de mooiste, groene plekjes van onze stad afvalvrij en geven we tegelijk een duidelijk signaal: in onze stad is geen plaats voor zwerfafval! Het is nog steeds ongelofelijk hoeveel zwerfafval er wordt achtergelaten. Schandalig eigenlijk, zeker als je ziet dat er maar een handvol vervuilers kunnen getraceerd en beboet worden. Hopelijk kunnen de mobiele camera’s het tij een beetje keren en vervuilers opsporen met een boete er bovenop voor de sluikstorters.”

Afspraak zaterdag 18 september om 10u naar de parking aan de Bevegemse Vijvers. Meer info? Louie.vanrijsselberge@vooruit.org