Cultuurhuis Merelbeke eindelijk geopend voor het grote publiek

Het nieuwe Cultuurhuis in Merelbeke is eindelijk open voor het grote publiek. Drie jaar na de start van de bouw zorgde de pandemie voor een serieuze vertraging van de opening.

Eindelijk, eindelijk! Zoals overal in Vlaanderen is ook Merelbeke enthousiast over de relance van het culturele leven. Meer nog we kunnen na zo lang wachten  het nieuwe Cultuurhuis Merelbeke feestelijk openen.
Dat ging gepaard met een officieel gedeelte en heel wat gratis animatie en muziek. “Met het Cultuurhuis Merelbeke gaan we voor een ambitieuze en toegankelijke programmering, onze gemeente waardig.

Brugemeester                       Cultuur                                     architecten                              kabinetschef cultuur
Filip Thienpond                   Luc Van Huffel                       Aldo en David De Beule        Joachim Pohlmann

Tijdens de academische zitting kwam Filip Thienpond vertellen over de start van de bouw verduidelijken.
Schepen van Cultuur Luc Van Huffel: “Het Cultuurhuis wil een huis zijn dat leeft en waar iedereen zich welkom weet. Niet alleen de theaterzaal, maar ook de ruime foyer, de twee atelierlokalen en een studio met repetitie- of vergaderruimte kan je als vereniging of particulier huren voor een socioculturele activiteit.”

Het gebouw is van de hand van het architectenduo Aldo en David De Beule (AnD architecten). Het hart van het nieuwe gemeenschapscentrum is de polyvalente zaal, waar ruimte is voor 420 bezoekers. De zaal is uitgerust met een mobiele, inschuifbare tribune zodat ze ook geschikt is voorstaande concerten en grotere evenementen. Naast de theaterzaal bevindt zich een ruime foyer en een tentoonstellingsruimte, waar recepties, auteurslezingen en expo’s kunnen plaatsvinden. Op de benedenverdieping is een vrijetijdsbalie, waar bezoekers tickets kunnen kopen, zich kunnen inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking etc. Verder kan je er zalen reserveren en info krijgen over het vrijetijdsaanbod in Merelbeke en omstreken
Cultuurhuis Merelbeke  te bereiken info@cultuurhuis.merelbeke.be


Ook was er een toespraak van kabinetschef cultuur Joachim Pohlmann. Daar na een bloemen hulde voor de medewerkers.


Het werd muzikaal opgeluisterd door het symfonisch jeugdorkest van de Academie voor podiumkunsten Gent.