Brakel behoudt het maximum. KVV Zelzate-K.OLSA Brakel 0-1.

Defensief puzzelwerk voor trainer Nijst. Doelman Otte raakte niet speelklaar en ook een ultieme test vlak voor de match van Buysens gaf niet het gewenste resultaat, Lenvain en Desmet verschenen aan de aftrap.

In een matige eerste helft hadden de bezoekers misschien wel het meeste balbezit, kansen waren er echter amper. Halfweg de eerste periode duwde Lenvain een punter van Van Gysel in hoekschop en meer naar de pauze toe kopte Lanckman een voorzet van Vandenhende naast. Het weerwerk van de bezoekers bleef beperkt tot een vrije trap van Shala,
thuisdoelman Trouvé kende geen probleem. Een logische 0-0 bij de rust.

Na goed tien minuten in de tweede helft ontsnapte Brakel aan de 1-0. Na een hoekschop kregen de bezoekers de bal niet weggewerkt en in het geharrewar besloot Lanckman van kortbij tegen de staander. De duels werden wat bitsiger, beide ploegen kregen enkele gele kaarten. Met nog twintig minuten te spelen kreeg ook Zelzate bijstand van het doelkader toen een kopbal van Nelis op de deklat viel. Een paar minuten later onderschepte Thissen de bal en ging op doel af, Vandenhende tackelde foutief en de bal ging op de stip. Vaste strafschopnemer Cordie kweet zich perfect van zijn taak en knalde de bal tegen de netten. 0-1 na 74’. De bezoekers controleerden het gebeuren, de krappe voorsprong bleef behouden.

Komende zondag ontvangt Brakel Zwevenzele, het team van ex-OLSA speler Makonga-Tara.