Voorwaarts Gijzel Oosterzele dicht bij eerste zege

Eerste goals en eerste punt

Voorwaarts Gijzel Oosterzele ging tegen Zeveren Sportief op jacht naar zijn eerste zege en eerste goals. De eerste broodnodige zege van het seizoen wenkte. Na de reguliere tijd, 2 – 1 op het bord. Domper op de feestvreugde, in de toegevoegde tijd knalde Giannaros de late gelijkmaker binnen: 2 – 2. Het mocht niet zijn. VGO pakte weliswaar zijn eerste punt van het seizoen, scoorde zijn eerste doelpunten, maar is nog lang niet waar het wil zijn.
Net voor de rust kwam VGO na de treffer van Jouret 1 – 0 voor. Het zag er goed uit. Na de gelijkmaker van Van der Eecken (71’) ging de bal op de stip en Haelterman leek met de 2 – 1
Voorwaarts Gijzel Oosterzele over de streep te trekken met nog zo’n tien minuten wedstrijd te gaan. De spankracht bleef. VGO toonde zich eindelijk een killer maar slikte in blessuretijd alsnog de gelijkmaker. Had VGO de match op slot moeten gooien? Natuurlijk was er teleurstelling, VGO had de broodnodige driepunter binnen bereik.
Na een ronduit zwakke seizoenstart (0 op 9) geloofde iedereen dat er een reactie zou volgen van de spelers tegen Zeveren Sportief. Geen enkele voetballer verliest graag en zeker niet met zware verliescijfers. Men wou die drie nederlagen recht zetten. Iedereen bij VGO was enorm teleurgesteld en dat is goed. Men had zich meer zorgen gemaakt als het niet zo was geweest. Tegen Zeveren Sportief kwam het antwoord. VGO heeft orde op zaken gezet, de spierballen gerold.
Met één punt in de valies vertrekt Voorwaarts Gijzel Oosterzele op zaterdag 2 oktober naar Sp. Kluisbergen, 8 ste met 6 punten.
Alweer een belangrijke wedstrijd voor VGO. Kan VGO vanaf nu continuïteit leggen in zijn prestaties? Tegen Zeveren Sportief was er de drive, het eerste punt geeft moed. Alles tegen Zeveren was beduidend al beter, de beleving, de kwaliteit, de grinta,…Zeveren mocht het meest tevreden zijn met dat gewonnen punt. Het bestuur en de fans willen zaterdag 2 oktober (aftrap 18 u) in en tegen Sp. Kluisbergen een VGO –team zien dat knokt voor wat het waard is. Iedereen kent uiteraard de huidige plaats in het klassement, dus moet VGO verstandig spelen. Gevaarlijk zijn dus, en laat staan…dat gevaar efficiënt in goals omzetten. De moeilijke seizoenstart definitief uitwissen.
Er viel in Hogeveld verder goed nieuws te melden. De twee vrouwenteams van Voorwaarts Gijzel Oosterzele zijn aan hun competitie uitstekend gestart. Ze walsten over hun tegenstreefsters heen. De dames (2 de provinciale) zijn in en tegen KVV Schelde Serskamp Schellebelle gaan winnen met 0 – 6 en het damesteam (3 de provinciale) poeierde thuis SK Ooidonck Leerne af met 5 – 0.  Dat belooft.
X