Bevegemse Buren organiseren structurele hulpactie voor Wallonië

Buurtvereniging Bevegemse Buren uit Zottegem zijn zijn schouders onder een structurele hulpactie voor de slachtoffers van de waterramp in Wallonië.

“Op woensdag 15 september ging de buurtvereniging al een eerste keer om de handen uit de mouwen te steken en hulpgoederen te leveren waaraan er op dat moment nood was”, vertelt Karen De Rocker, coördinator van de Bevegemse Buren. “We verzamelden toen vooral poetsgerief, verzorgingsproducten, schoolgerief, verwarmingstoestellen en droge voeding. Er werd geleverd in één groot donatiecentrum in Jemeppe en in 2 kleinere centra in Aywaille en Awans. Voor ons was het schrijnend dat er overal tekort was aan eten. Bij aankomst werd er op elke locatie gevraagd of we voedsel mee hadden en stonden mensen te wachten tot er een lading eten binnenkwam. We waren echter onze dozen droge voeding en verse broden van bakker Serbruyns reeds kwijt aan de eerste stopplaats. De broden werden verdeeld per 10 sneetjes, want een alleenstaande, bejaarde dame krijgt slechts een rantsoen van 10 sneetjes brood voor 2 dagen. Oorlogstaferelen in België in 2021! De situatie daar heeft ons zodanig geraakt, dat we besloten hebben om deze lokale steun structureel te blijven aanbieden. Concreet zal ik samen met een aantal Bevegemse Buren elke maand ter plaatse voedsel gaan doneren.” 

Heb je zelf zin om de handen uit de mouwen te steken? Zie je andere mogelijkheden?  Laat het weten!

Karen De Rocker, telefoon 0478/300.995 of info@bevegemseburen.be

www.bevegemseburen.be