Illustratief beeld snelheidscontrole De Buke Zottegem

379 bestuurders lopen tegen de ‘flitslamp’

Afgelopen weekend organiseerde de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem snelheidscontroles op drie locaties in Zottegem en één in Herzele. Bijna 1 op de 5 voertuigen bleek te snel te rijden.

“De snelheidscontroles kaderden in het project ‘Handhaving Snelheid”, licht eerste commissaris Peter Souffriau toe. “In de vier locaties waar ze werden uitgevoerd geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. In totaal werden op deze locaties 1825 passanten geregistreerd, 379 liepen tegen de ‘flitslamp’. Een iets ‘beter’ resultaat maar toch bijna één op vijf bestuurders die het niet nauw neemt met de snelheidsregels. Er werden vier ‘uitschieters’ geflitst aan een snelheid van 66, 86, 92 en 94 km/u.”

X