Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Kleinste rondpunt ter wereld maakt zijn reputatie (nog maar eens) waar

Het kleinste rondpunt van Zottegem, ter hoogte van de Bijlokestraat, werd dit weekend nog maar eens aangereden.

Liliane De Lange, lid van het bijzonder comité van de sociale dienst van het OCMW in Zottegem, is buurtbewoonster en bracht de verwarrende situatie aan het rondpunt al vaak onder de aandacht. Dat doet ze na dit nieuwe ongeval opnieuw: “Het rondpunt(je) wordt constant in stukken gereden. Voetgangers en fietsers voelen er zich onveilig door de roekeloze chauffeurs die erdoor vliegen zonder te stoppen. Vanmorgen bijvoorbeeld, ging ik wandelen en moest ik wegspringen om niet aangereden te worden in de bocht. Doordat de boordsteen op dezelfde hoogte ligt als de straat, vliegen wagens over het voetpad. Levensgevaarlijk! Eenrichtingsverkeer zou de problematiek misschien al voor de helft oplossen. Hopelijk wordt er snel iets aan gedaan.”

X