OLSA wint opnieuw. K.RC Harelbeke-K.OLSA Brakel: 0 – 2

Lambrecht en Bogaert waren na hun gele strafdag opnieuw beschikbaar en startten in de basiself.

In de aanvangsfase hadden de bezoekersveldoverwicht, dit resulteerde echter niet direct in doelgevaar. De thuisploeg moest het hebben van trek- en duwwerk, mooi voetbal kregen we echter niet te zien. Na goed een kwartier spelen zwiepte Thissen de bal voor doel, thuisdoelman De Ketelaere plukte de bal net voor de neus van Nelis uit de lucht. Het bleef een zwak vertoon. Op het halfuur stak ook de thuisploeg de neus aan het venster, maar de jarige OLSA keeper Otte onderschepte tijdig een voorzet richting Vandekerckhove. Enkele minuten later ging een schot van Vandenbroucke op aangeven van Soli huizenhoog over. De grootste kans in de eerste helft was voor de bezoekers. In de slotfase kopte Shala een voorzet richting doel, maar De Ketelaere schudde een mirakelsave uit zijn mouw en hield de nul op het bord.

Na de pauze opende de thuisploeg de debatten. Toye met de actie, het schot van Vandekerckove was te zwak. Brakel liet zich niet onbetuigd. Shala zag zijn schot afgeblokt, de poging in de rebound van Ndefe ging via een verdediger net naast. In de daaropvolgende tegenaanval dook Otte, na een schot van Soli, naar de goeie hoek en een paar minuten later redde Otte met de vingertoppen een schot van Vandekerckhove. OLSA diende van antwoord. Ndefe liep nog maar eens iedereen naar huis, maar besloot in het zijnet. Na goed een uur kregen beide trainers, na een potje bekvechten, de gele kaart onder de neus. Met nog twintig minuten te spelen liet bezoeker Shala de monden openvallen toen hij na een heerlijke actie van op afstand via de onderkant van de lat raak trof. 0-1 na 71’. Nog geen vijf minuten later konden de bezoekers de score verdubbelen. Een bedrijvige Thissen pakte nog maar eens uit met een raid langs de flank en stuurde de voorzet perfect richting Nelis, tegen zijn kopbal in de kruising had de thuisdoelman geen verhaal. 0-2 na 76’. Trainer Nijst zag dat het goed was en liet invallers D’Hondt, Van Eerstvelde en Denis meegenieten van de verdiende uitzege. In de slotminuten bracht Lambrecht nog net voor de doellijn redding toen een deviatie van Vandekerckhove via een rare capriool in doel leek te verdwijnen.