Zware brand in Gaffelstraat zorgt voor zware schade. Jong gezin weet zich in veiligheid te brengen.


Geraardsbergen. Maandagnamiddag omstreeks 16.30 uur brak er in de Gaffelstraat in de achterbouw van een woning een brand uit. De brand sloeg over naar aanpalende huizen. Drie woningen werden door de brand getroffen, waaronder één waar een jong gezin met twee kinderen woonde. Het jonge gezin wist zich in veiligheid te brengen. De schade is aanzienlijk. Brandweerploegen uit Geraardsbergen, Ninove en Denderleeuw en Wetteren waren massaal aanwezig.

Maandagnamiddag omstreeks 16.30 uur brak er in de Gaffelstraat in de achterbouw van een woning een brand uit. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet gekend. ‘De brand woedde in alle hevigheid. Wat de oorzaak is, is momenteel nog niet uit te maken’, laat de dienstdoende brandweercommandant weten. In het huis – waar de brand uitbrak – woonde een jong gezin met twee kinderen. De vrouw is logopediste en heeft er een praktijk. ‘Het jonge gezin kon zich in veiligheid brengen. Niemand is gewond. Intussen hebben ze onderdak gevonden’, laat waarnemend burgemeester Martine Duwyn (Open Vld) weten.

De brand sloeg over naar de aanpalende woningen. Via een koepel sloegen de vlammen in de naburige woning binnen. De man was op het moment van de feiten niet aanwezig. Bij het huis daarnaast raakte het vuur onder het dak, waardoor de brandweer ook daar een interventie moest ondernemen.
De schade aan de woning – waar de brand uitbrak – is aanzienlijk. De schade vernielde zowat de hele achterbouw. ‘Of de woning onbewoonbaar is, kan nog niet worden opgemaakt. Dat is werk voor de expert. Hij zal nagaan of de voorkant van het huis nog bewoonbaar is’, laat de dienstdoende brandweercommandant weten. De twee aanpalende woningen hebben wel schade opgelopen, maar zijn wel nog bewoonbaar.

Julien Borremans

 

X