Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Anny Bert: Grooooot Zottegem

Ik ga winkelen naar Jumbo en ik neem mee :

een stafkaart van Grooooot Zottegem

Ik ga winkelen naar Jumbo en ik neem mee :

een stafkaart en een zak kruimeltjes om de weg terug te vinden

Ik ga winkelen naar Jumbo en ik neem mee :

een stafkaart, kruimeltjes, slaapzak en pyjama om eventueel onderweg te overnachten

Ik ga winkelen naar Jumbo en ik neem mee :

een stafkaart, kruimeltjes, slaapzak en pyjama en een voedselpakket als ik reeds bij het heengaan de weg kwijt ben

Ik ga winkelen naar Jumbo en ik neem mee :

een stafkaart, kruimeltjes, slaapzak en pyjama, een voedselpakket en een kompas om zeker het noorden niet kwijt te raken zoals politici dat reeds doen tengevolge van fusiofobie.

Moet je lachen ? Doe maar ! Niet binnenkort maar dan toch “binnenlang” staat de nieuwe Jumbo er, de 9e in België, een snelbouw, van dezelfde aannemer als van de roltrappen van het huidige Groot-Zottegem. Die Jumbo komt er in het voormalige Herzele. Dat haalt nu nog zijn enige populariteit, én lachlust, door zijn vaccinatiecentrum waarheen pelgrims uit Zottegem, Brakel en Oosterzele hun camino afronden voor een 3e prik. Later, als we eenmaal van een Grooooot-Zottegem spreken, zijn Herzele en Sint-Lievens-Houtem nog maar de blauwe vestibule, de antichambre van de Egmontstad. Maar schep moed, medebewoners : Egmont was en is en blijft onze geheime raadgever, onze informant, ons lichtend en stichtend voorbeeld. Net als hij als veldheer steden en streken naastte, lijven wij Herzele en Sint-Lievens-Houtem in maar we laten ons niet afschrikken door Alaaf ! en ajuinengeur en lijven meteen ook Aalst in.

Wijnegem Shopping Center is niet langer het grootste winkelcomplex van de Benelux met 250 shops. Dat wordt Herzele met tenminste 500 handelszaken.

Ook Sint-Lievens-Houtem willen we aanhechten. Als de dinosaurusfokkerij in Zottegem het goed blijft doen, hebben we met die verouderde jaarlijkse jaarmarkt een kopzorg minder want die wordt een dinohappening met kraampjes met lekkernijen als de overheerlijke dino-omelet, voor 12 personen weliswaar.

Het Driekoningencarnaval is intussen uitgegroeid tot wereldevenement waarin het Aalsters carnaval roemloos en ongemerkt opgenomen wordt. Praalwagens met schaarsgeklede schoonheden dreunen van begin januari tot begin maart door de brede lanen en over de pleinen van Grooooot Zottegem en elk van die carnavalswagens leidt een tweede leven ergens in een stoet in Aalst, dat is een stadje aan de Dender, in Keulen, een ietwat grotere Duitse stad aan de Rijn en zelfs in Rio de Janeiro, dat is een wereldstad aan de Baai van Guanabara.

En Grooooot Zottegem blijft in al zijn nederigheid toekijken en ziet dat het goed is.

Voorlopig echter lees ik nog maar eens het sprookje van Hansje en Grietje die kruimeltjes strooien. Voorlopig neem ik nog de trein naar Westland Shopping Center voor een bezoek aan het mega warenhuis Jumbo en voorlopig laat ik mijn kompas in mijn la want ik weet nog steeds heel goed waar Zottegem juist ligt, met zijn en onze grenzen. En dromen van een vergroot Zottegem, vraag je ? Dat laat ik aan anderen over.

 

X