Inspeling Blankorgel St.Annakerk Bottelare

Op vrijdag 19 november om 20u

Het is zover!! De aankomst van het orgel liep vertraging op met de coronatoestanden maar op maandag 5 juli hebben we met klokgelui het orgel in de kerk gebracht. Samen met de 4 arbeiders van de orgelbouwer en de hulp van Marcel De Canck, Hubert Goeminne, Paul de Mayer en ikzelf hebben wij de oplegger uitgeladen. Kisten vol orgelpijpen, onderdelen, materialen enz.. werden één voor één in de kerk gebracht. Dan was het aan de orgelbouwers. Het is fascinerend hoe een orgel met die omvang terug in elkaar gebouwd wordt. Eerst wordt de orgelkast in elkaar gezet, bovenop de speeltafel, daarna  de interne elementen  zoals o.a. de windladen, waar de orgelpijpen komen op te staan Dit dient heel precies te gebeuren. Elk detail wordt grondig gecontroleerd en bijgewerkt.
Vervolgens worden de orgelpijpen één voor één geplaatst in de orgelkast. Frontpijpen (Prestanten) bourdons  en andere type’s orgelpijpen worden vakkundig in de windladen geplaatst. De werken duurden tot donderdagavond. Het orgel oogt heel mooi en staat prachtig in de kerk. In totaal zijn er een 1240 orgelpijpen.
Namens de kerkraad,
Herman De Mil

Om organisatorische redenen is reservatie gewenst vóór 1 november 2021
op volgend mailadres: orgel.bottelare@gmail.com  of GSM nr. 0495 79 69 13

Het programma ziet er als volgt uit:
Verwelkoming door Erik Van Bockstaele, voorzitter kerkraad Sint-Anna.
Plechtige inspeling door Herman De Mil en Paul De Maeyer.
Korte toelichting over het ‘Blank’ orgel door Paul De Maeyer, orgeladviseur,
Toespraken van de kerkelijke en gemeentelijke overheden van Merelbeke,en
Assen, afwisselend met zang door Els Wollaert, Alt,
Klaartje Pan nier, sopraan en Herman De Mil, tenor
en begeleid door Paul De Maeyer aan het orgel.
Na deze feestelijke avond wordt u van harte uitgenodigd op de receptie.

X