Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Stad neemt 4 jaar deel aan campagne “10.000 stappen: elke stap telt!”

Ninove tekende in op de campagne ’10.000 stappen: elke stap telt!’ Deze campagne moet iedereen de komende vier jaar aanzetten om (nog meer) te stappen te zetten.

Beweegvriendelijke omgeving

Dit jaar zorgt de stad voor een ‘beweegvriendelijke omgeving’ door het aanbrengen van stappensignalisatie in de stad. Aan verschillende randparkings wordt er signalisatie aangebracht die aangeeft hoeveel stappen en aantal minuten je nodig hebt om naar het stadscentrum te stappen. Zo ziet men dat kleine afstanden ook extra stappen opleveren. In een aantal stadsgebouwen zullen voetstappen op de grond bezoekers ook naar de trap leiden ipv naar de lift, om hen zo ook aan te zetten wat extra stappen te zetten. Want elke stap telt!

De komende 4 jaar zet Ninove verder in op beweegvriendelijke buurten.

De eerste stap begint bij de voordeur!

De campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en De Vlaamse Logo’s zet nl. sterk in op zorgzame buurten. Al stappend hebben mensen één voet binnen naar meer sociaal contact, zorgt men voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt men zo de buurten en straten leefbaarder. En zo bouwt iedereen samen aan zorgzame buurten. Buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk.

De stad zal leuke raamaffiches verdelen die aangeven waarom elke stap telt. Ze zullen opgehangen worden in de stad, bij organisaties, zorgverleners, ondernemingen,… Ninovieters die ook graag een affiche omhoog hangen, kunnen er eentje vragen aan hun apotheker of huisarts of eentje oppikken in het stadhuis, Sociaal Huis of in de sporthal. Hoe meer affiches, hoe meer mensen elkaar kunnen motiveren! De stad roept dan ook op om buren aan te sporen ook een affiche op te hangen.

Op de Facebookpagina van de stad, de sportdienst en van Gezond Leven zal er leuke info en wedstrijden te vinden zijn!

X