Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Gijzenzele: Workshop biercocktails. Hoe maak je de lekkerste biercocktail

Zaterdag 27 november op basis van Gijzelaarke bieren

Cocktails met bier zijn hot in de hipste bars. Met meer dan 1.500 Belgische bieren kan het ook bijna niet anders dan dat biercocktails in ons land een succes zijn. Met deze recepten en tips leer je hoe je zelf biercocktails kan maken.

Vandaag herontdekken bartenders in heel het land opnieuw de traditionele recepten van de biercocktail. Witbier is ideaal, net als Geuze. Beide hebben een lichte zure toets die heerlijk te combineren is met zoete elementen. Een mooi ogende biercocktail kan ook de niet-bierliefhebber verleiden. Wie met klem beweert ‘nooit bier te drinken’ wil wellicht wel eens een cocktail proberen en ontdekt zo nieuwe aroma’s en smaken. Tot zijn of haar grote verbazing blijkt het drankje bier te bevatten. Het is een klassiek trucje.

Bier gebruiken voor het maken van cocktails, wordt namelijk steeds populairder. Ook omdat er minder alcohol in zit dan in bijvoorbeeld wodka of rum. Bovendien bieden vooral de vele soorten speciaalbier veel mogelijkheden om mee te mixen.

Op zaterdag 27 november richt de De Gijzelse microbrouwerij een workshop biercocktails maken in, om 19.30u in de parochiezaal Kerkstraat te Gijzenzele. Er zullen 4 biercocktails op basis van de Gijzelaarke bieren gemaakt en gedegusteerd worden onder leiding van Andy De Mulder.

Inschrijven is verplicht en kan door een mail te sturen naar depelsmackeryannick@hotmail.com   en €22 over te schrijven op BE63 8905 4416 7708 met vermelding van bierworkshop en uw naam

X