Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

leden van de Algemene Vergadering van het Feestcomité Zottegem: (v.l.n.r. rond de tafel) Lieven Buysse (voorzitter), Yves Vermassen, Guy Buysse, Paul Lievens, Claudine De Visscher, Felix Van Der Fraenen, Jan Celis, Martine Van den Broucke, Dirk Van Herzeele en schepen Evelien De Both.(staan niet op de foto: Vic Harboort en Marc Van Damme).

Stad Zottegem en Feestcomité tellen af naar eindejaarsactiviteiten: Intrede Sint, bezoek kerstman en Carnaval Zottegem

Het stadsbestuur van Zottegem benadrukt dat het de epidemiologische situatie op de voet volgt, maar samen met het Feestcomité Zottegem worden plannen plannen gemaakt voor een eindejaarsperiode met heel wat activiteiten. Er is de intrede van de Sint, de kerstman komt op bezoek en Zottegem Carnaval 2022 gaat door.

“Na een lange periode van stilte in onze stad staan we te popelen om er een fijne eindejaarsperiode van te maken,” zegt schepen van Feestelijkheden Evelien De Both (N-VA). “We werken al jaren nauw samen met het Feestcomité Zottegem. Het doet goed om samen weer plannen te kunnen maken. Er valt komende eindejaarsperiode dan ook heel wat te beleven in onze stad. We beseffen natuurlijk dat de coronacrisis nog niet achter ons ligt, maar we kijken hoopvol vooruit, met heel veel zin in een gezellige tijd voor jong en oud.”

“We hebben heel wat activiteiten in petto,” beaamt Lieven Buysse, voorzitter van het Feestcomité Zottegem. “Na anderhalf jaar in een noodgedwongen lagere versnelling, hebben we enorm veel goesting om er terug in te vliegen. We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor eindejaar en voor Carnaval Zottegem. We blikken zelfs al vooruit naar de Sinksenkermis begin juni 2022: ik kan nu al verklappen dat de Zottegemse reuzen daar terug van de partij zullen zijn.”

Intrede Sint

De Sint maakt zijn intreden in Zottegem op zaterdag 20 november.

“Samen met de feestpieten van de Sint en met de vrijetijdsdiensten van Stad Zottegem zijn we nog veel meer plannen aan het smeden voor het bezoek van de Sint aan onze stad. De pieten hebben gevraagd dat nog stil te houden dus nog even geduld, meer informatie volgt later!”, aldus Lieven Buysse.

Huis van de Kerstman

Op zaterdag 11 december en zaterdag 18 december wordt het stadhuis op de Markt omgetoverd tot het Huis van de Kerstman.

“Een echte aanrader voor de hele familie: eerst gezellig cadeautjes inkopen om dan kennis te maken met de enige echte Kerstman! Wie in de kerstsfeer wil blijven, kan daarna terecht op de Kerstmarkt, die open is vanaf vrijdag 3 december tot en met zondag 26 december.”

Carnaval Zottegem 2022

“Zonder twijfel klinkt het voor veel Zottegemnaren als muziek in de oren: in overleg met het stadsbestuur is beslist dat Carnaval Zottegem 2022 begin januari doorgaat. Samen met de Carnavalsraad en met de Feestcomités van de deelgemeenten, kijken we hier enorm naar uit,” vertelt Lieven Buysse. Carnaval Zottegem start met de officiële overhandiging van de stadssleutel aan Prins Carnaval op donderdag 6 januari. Naar goeie gewoonte worden de carnavalsstoeten afgetrapt in Sint-Goriks- Oudenhove de dag nadien. Zaterdag 8 januari verwachten we de grote volkstoeloop in het centrum van Zottegem. De reclamekaravaan vertrekt dan om 18 uur, onmiddellijk gevolgd door de carnavalisten. Het weekend daarna volgen de carnavalsoptochten in Erwetegem en Sint-Maria-Oudenhove. Ook organiseert het Feestcomité Zottegem terug het Kindercarnaval op zondag 9 januari en de carnavaldansnamiddag voor senioren op maandag 10 januari. De officiële teruggave van de symbolische stadssleutel vindt plaats op maandag 17 januari om 20.11 uur in het stadhuis. Een overzicht van het volledige carnavalprogramma en het parcours doorheen Zottegem zal vanaf december beschikbaar zijn op www.zottegem.be/Carnaval. Of volg Feestcomitezottegem op Facebook.”
voor meer info.

X