Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Thomas Ronsse (35) is een succesvol ondernemer en schrijft zijn tweede boek. Wat is zijn geheim?


Taverne Monaco aan de Leopoldlaan te Ophasselt en Bed & Breakfast Monaco
in de IJsbroekstraat
te Schendelbeke


Ophasselt. Thomas Ronsse (35) was de officiële Kawasaki-dealer van Oost-Vlaanderen. In 2003 stampte hij de succesvolle zaak Moto’s Thomas uit de grond. Sinds 11 maanden baat hij Fastfoodrestaurant Taverne Monaco in Ophasselt en Bed & Breakfast Monaco in Schendelbeke uit. Tussendoor werkt hij aan een vervolgboek op Geloof niet alles wat je denkt. Thomas Ronsse is een geboren ondernemer. Zijn geheim? Hij bruist van energie en slaagt erin de vonk naar andere te doen overslaan. De zaken draaien zo goed dat er meer dan twintig vacatures openstaan voor nieuwe medewerkers.

Thomas Ronsse is een geboren ondernemer, woonachtig te Ophasselt. Hij is vader van een zoon en heeft een vriendin, Manuella Wittenberg (40). Thomas is van Steenhuize afkomstig. De meeste mensen kennen hem van Moto’s Thomas, dat gelegen was aan de Leopoldlaan te Ophasselt. Hij was de officiële Kawasaki-dealer van baanmoto’s en quads voor Oost-Vlaanderen. Deze zaak stampte hij in 2003 op 17-jarige leeftijd uit de grond. Intussen heeft hij de zaak van de hand gedaan, om zich op zijn volgende uitdagingen te kunnen concentreren: Fastfoodrestaurant Taverne Monaco aan de Leopoldlaan te Ophasselt en Bed & Breakfast Monaco in de IJsbroekstraat te Schendelbeke.

Ik ontmoet Thomas in zijn fastfoodrestaurant in Ophasselt. De immer vrolijke en aanstekelijke ondernemer heeft het razend druk. ‘Momenteel lopen er meer dan twintig vacatures voor mijn onderneming. We zijn enkel op zoek naar topmedewerkers. De medewerkers moeten in staat zijn het tempo van het werk te volgen. Anders draait alles in de soep. Onze medewerkers moeten in staat zijn om de twee minuten een bestelling af te werken’, legt Thomas uit.

Thomas heeft geen moeite om nieuwe mensen aan te werven. Hij wijdt dat aan zijn positieve uitstraling en het élan van zijn onderneming. De jonge ondernemer is een getalenteerde peoplemanager die erin slaagt om zijn enthousiasme als een vonk te doen overslaan. ‘Ik ken de talenten van mijn medewerkers en zet daar volledig op in.’ Volgens de jonge ondernemer uit Ophasselt ben je het product van je omgeving. ‘Als je heel aanstekelijk en enthousiast bent, dan heeft dit een positieve invloed op jouw omgeving.’


Manuella Wittenberg (40)&Thomas Ronsse (35)

Snelst groeiende horecazaak
Niettegenstaande zijn zaak heel recent van start is gegaan, is Thomas reeds aan het uitbreiden. Achteraan wordt er een zaal ingericht om lunches, werkvergaderingen of workshops te organiseren. ‘De ijssalon verhuist naar achteren. Vooraan komt er nog een pitazaak, wat dan beter aansluit bij mijn fastfoodrestaurant’, geeft Thomas mee. ‘De zaken draaien zo goed dat de klanten tot buiten staan te wachten, terwijl er tegelijkertijd op piekmomenten vijf wagens rondrijden om de bestellingen thuis te bezorgen. Snel werken en goede organisatie zijn dus heel belangrijk. Er wordt voortdurend aan de organisatie gesleuteld om de bestellingen zo vlot mogelijk te laten verlopen.’
‘Bij de opstart werkten we met vijf mensen, maar intussen heb ik 24 medewerkers op de loonlijst staan. Dit is meer dan nodig gezien het feit dat we zeven op zeven van 10.00 tot 22.00 uur open zijn.’

Daarnaast heeft Thomas nog een Bed & Breakfast in Schendelbeke. ‘De B&B is pas klaar en is reeds permanent volzet. Ik heb zelfs nog geen website, maar toch vinden de mensen de weg naar het verblijf. Momenteel zijn er werken aan de gang om het aantal slaapplaatsen van 5 naar 21 uit te breiden.’

Waar haalt Thomas zijn energie vandaan om dit alles te bolwerken? ‘Ik heb een vrij lastige jeugd gehad, waardoor ik heel onzeker ben. ‘Daar mijn ouders heel ondernemend waren, heb ik een deel van mijn jeugd bij pleegouders doorgebracht. Pas op latere leeftijd ben ik bij mijn ouders terechtgekomen. Ik ben vrij snel zelfstandig geworden, maar ik was ook wel heel onzeker. Ik kreeg weinig positieve feedback. Ik had de verbondenheid niet met de mensen om me heen.’

Door het succes van Moto’s Thomas kreeg ik plots betekenis. Iedereen deed beroep op mij en sprak mij aan. De zaken draaiden goed. Langs de andere kant was ik niet erg gelukkig. Ik voelde me gevangen in mijn eigen zaak. Ik kon niet echt vertrouwen aan medewerkers geven omdat ik dacht dat ik alles beter kon. Maar intussen heb ik enkele opleidingen gevolgd, waardoor ik meer zelfinzicht kreeg. De verschillende levensfasen die ik persoonlijk heb doorlopen, hebben me geïnspireerd om een boek te schrijven.’

Geloof niet alles wat je denkt
Zijn levensverhaal inspireerde Thomas om een boek te schrijven: ‘Geloof niet alles wat je denkt’. ‘Het boek bevat de cruciale veranderingsprincipes, zodat je anders over het leven zal denken. Het helpt jou om jouw leven naar een hoger level te tillen.’ Het boek verkocht vlot. ‘Ik heb heel wat positieve feedback ontvangen van mensen wiens leven door het boek een ommekeer kende.’

‘Dit is geen gewoon boek’, geeft Thomas mee. ‘Dit boek is ontstaan door vele jaren van persoonlijke groei. Het bevat de cruciale veranderingsprincipes, zodat je anders over het leven zult denken. Het boek helpt je over alle negatieve ervaringen die je voorheen had. Het zet je op een nieuw levenspad: het pad van een leven, op een hoger level! Bovendien gaat het over meer dan enkel jouw zelfvertrouwen. Indien je de principes in het boek toepast, verander je als persoon.’

Thomas heeft zijn successen te danken aan zijn innerlijke krachten die hij wist aan te boren. Een succesvol bedrijf opbouwen, doe je samen met anderen. Daarvoor moet je vooral in jezelf geloven en dat ook uitstralen. Thomas Ronsse heeft als doel ‘zoveel mogelijk mensen te helpen naar een gelukkiger en gezonder leven.’ De ondernemer uit Ophasselt is er zeker van dat in ieder van ons krachten schuilen die we ‘nog niet ten volle benutten’. De geboren bedrijfsleider wil jou inspireren om uiteindelijk jouw levensdoelen te bereiken.

Een nieuw boek
Thomas Ronsse heeft het unieke talent om jou te leren jouw ‘gedachten en gevoelens te herprogrammeren’. Dat zorgt voor positieve vibes die jouw ‘krachten, energievelden en immuunsysteem’ zullen versterken. Zijn levensverhaal inspireerde hem om een boek te schrijven. In Geloof niet alles wat je denkt neemt hij je mee in zijn verhaal van toen hij klein was tot waar hij de dag van vandaag staat. Hij inspireert je zowel op zakelijk vlak als op het niveau van jouw persoonlijke groei.

Intussen werkt Thomas aan een vervolg op zijn eerste boek. ‘In tien stappen leg ik uit hoe mensen kunnen overgaan tot actie om hun leven in een andere, positieve plooi te leggen.’ Heeft Thomas nog tijd voor een privéleven? ‘Mijn vriendin, mijn zoon en ik trekken er regelmatig op uit om tot rust te komen en van elkaar te genieten.’ Maar ondanks zijn succes denkt Thomas er niet aan om op zijn lauweren te rusten. Intussen droomt hij van een volgende uitdaging. ‘Mijn vriendin en ik dromen ervan om een hotel uit te baten, hier of in het buitenland, dat zien we nog wel.’

Julien Borremans

X