Door vergeten kookpotten op het vuur moet brandweer tot tweemaal uitrukken


Geraardsbergen. Tot tweemaal toe zorgden op zondag 7 november kookpotten op het fornuis in twee appartementen voor hevige rookontwikkeling. Rond 14.00 uur deze namiddag zagen voorbijgangers rook uit een appartement in de Gentsestraat komen. Bewoners hadden bij het verlaten van het appartement twee kookpotten op het vuur laten staan. De rookontwikkeling werd tijdig opgemerkt. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en konden erger voorkomen. Door de rookontwikkeling liep het appartement schade op.

Rond 18.00 uur mocht de brandweer andermaal uitrukken voor een vergeten kookpot op het vuur in een appartement in de Wegvoeringsstraat. Volgens getuigen ging het om een hevige rookontwikkeling, waardoor de bewoners hun appartement moesten verlaten. Na verloop van tijd konden de bewoners naar hun appartement terugkeren.

Julien Borremans