Veel overtredingen bij actie ‘Zwaar vervoer’

Bij een actie ‘Zwaar vervoer’ van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem werden tal van inbreuken vastgesteld.

“De actie ‘zwaar vervoer’ maakt net zoals controles op gebruik en alcohol en drugs in het verkeer deel uit van van ons handhavingsplan”, legt commissaris Peter Souffriau van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem uit. “Deze actie vond plaats op donderdag 18 november. Er werden vooral controles gehouden op mogelijke inbreuken tegen onder meer ladingzekering, rij -en rusttijden, overlading, technische eisen omtrent verlichting, enz. Er werden tal van O(nmiddellijke) I(nningen) uitgeschreven. Met bedragen die variëren van 358,84 euro tot 658,84 euro. Uiteraard werden de bestuurders ook onderworpen aan een samplingtest, gelukkig bleken deze 10 testen negatief te zijn.”