Vierde coronagolf noopt Melle tot schrappen van sportfeest, kerstmarkt en nieuwjaarsreceptie

Ook in Melle is beslist om een aantal activiteiten te schrappen. De coronacijfers worden elke dag slechter en dit noopt tot het annuleren van de kerstmarkt en de nieuwjaarsreceptie. Er werd eerder al beslist om het sportfeest van morgenavond te schrappen.

De geplande doortocht van Sinterklaas op zaterdag 27 november gaat wel door. Ouders en kinderen moeten wel rekening houden met een aantal extra maatregelen. Zo zullen ze voor een keertje geen tekeningen kunnen afgeven aan de Sint en wordt er uitdrukkelijk gevraagd om op een veilige afstand naar de Sint te zwaaien.
De vierde coronagolf treft ook de inwoners van Melle hard. De druk op huisartsen neemt toe, net als het aantal (preventieve) quarantaines. Ook de scholen en het sport- en verenigingsleven blijven niet gespaard. Om de situatie niet te verergeren, is het dan ook aangewezen om een aantal activiteiten te schrappen. Bovendien riep het Overlegcomité ook al op om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken.
Er werd eerder al beslist om het sportfeest van vrijdag 26 november om 19.30 uur in Studio M met live muziek en een dansoptreden af te blazen. Het is in de huidige omstandigheden niet aangewezen om een evenement waarbij er ook op het podium gedanst zou worden, te laten doorgaan.
De kerstmarkt op zaterdag 18 december op het Dorpsplein wordt ook op organisatorisch vlak een moeilijke zaak. Hoewel het evenement in openlucht zou plaats vinden, is het zo dat de horecaregels gerespecteerd moeten worden omdat er drank en eten aangeboden wordt. Bezoekers mogen dan enkel hun mondmasker afzetten als ze aan een tafel of een toog zitten. Bovendien is het ook zo dat er heel wat bewegingen zouden plaats hebben en dat alles verhoogt het risico op extra besmettingen. Het is dan ook aangewezen om het evenement niet te laten doorgaan.

Omwille van deze redenen is er ook beslist om de nieuwjaarsreceptie van zondag 9 januari in Studio M te annuleren.

Met deze beslissingen wordt er gehoor gegeven aan de oproep van het Overlegcomité en de experts om het aantal contacten te beperken en zo het risico op besmetting te verkleinen. Dit is nu meer dan ooit noodzakelijk om de dokters en zorgverleners die al onder een enorme druk staan, niet te overbelasten en om onze scholen en bedrijven open te houden.