Merelbeke: ‘We kunnen dan toch aan àl onze mensen een gezellig Kerstmaal aanbieden!’

Het was even nagelbijten bij de vrijwilligers maar ook opluchting dat deze editie van ‘Merelbeke Viert Kerst’ kan doorgaan. Op 25 december kunnen mensen die het wat moeilijker hebben om welke reden dan ook, genieten van een lekkere warme maaltijd, een drankje en een dessertje in een gezellige sfeer. Helemaal gratis. Met dit initiatief willen de vrijwilligers van ‘Merelbeke viert Kerst’ mensen die eenzaam zijn toch dat warme Kerstgevoel geven.

“Elke Merelbekenaar verdient een warme maaltijd op Kerst. Omdat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is, slaan wij graag de handen in elkaar en zorgen voor een volledige maaltijd en ook een klein geschenkje” aldus Nathalie Persyn, die initiatiefneemster van Merelbeke Viert Kerst.
Het team van Merelbeke viert Kerst, dat bestaat uit het gezin van Nathalie Persyn en enkele andere mensen, zijn al een paar maanden bezig om alles te organiseren. Na een jaar corona-pauze gaat deze editie door in Lokaal Diensten Centrum De Merelaar. De organisatie gaat uit van een grotere opkomst dan vorige keer. “De corona-crisis heeft voor meer eenzaamheid en ook financiële moeilijkheden gezorgd. De nood aan een gezellige Kerstmaaltijd met een babbeltje is dus zeker hoog bij heel ons doelpubliek” zegt Nathalie. “De corona-regels worden gerespecteerd en we werken extra hygiënisch bij de voorbereidingen. Maar ons warm hart en solidariteit zal het virus niet kunnen wegnemen.”

Wie graag mee Kerst viert in Merelbeke kan zich aanmelden via merelbekeviertkerst@gmail.com. Reserveren is niet verplicht.
Wie graag een steentje bijdraagt, financieel of praktisch
vindt meer info op https://merelbekeviertkerst.wordpress.com