Waterniveau Zwalmbekken wordt kritisch

Water loopt door woning aan de Rekelberg in Rozebeke

De aanhoudende regen van de laatste uren zorgt voor heel waterellende in het Zwalmbekken.  Langs de Rekelberg nr.7 liep het water letterlijk door de woning van Erwin Verliefde. Het water komt van de tegenoverliggende weg en de hoger gelegen akkers.  In een vrij korte periode is dit reeds voor de vierde maal dat we hier problemen hebben vertelt Erwin. “Het ging tijd worden dat men dit probleem hier oplost.” Bruno Tuybens kwam zich vergewissen van de toestand.

Aan de Hooglaan was er een verstopping  waar de gemeentelijke technische dienst momenteel aan de slag is om het euvel te verhelpen. In Munkzwalm staat het water in de Wijlegembeek eveneens zeer hoog en kan het nog net onder de duiker van de Spoorweglaan. Als het blijft regenen kan er nog meer wateroverlast komen de komende uren!