ASZ versoepelt de bezoekregeling: één bezoeker éénmaal per week


Geraardsbergen/Wetteren/Aalst. Vanaf zaterdag 29 januari 2022 versoepelt het ASZ de bezoekregeling. Eenmaal per week kan één bezoeker een gehospitaliseerde patiënt bezoeken. Deze bezoekregeling geldt voor de drie campussen (Aalst, Geraardsbergen & Wetteren). ‘We begrijpen dat bezoek belangrijk is voor onze patiënten echter stijgt het aantal coronabesmettingen dagelijks en zorgt de Omikron-variant nog voor veel onzekerheid. We hopen op jouw begrip daarvoor’, laat de directie weten.

Er gelden wel strikte maatregelen: de bezoeker dient verplicht een FFP2-masker te dragen en moet minstens 18 jaar oud zijn. De bezoeker dient in het bezit te zijn van een Covid Safe Ticket. Zij/hij verklaart op eer dat hij/zij in de afgelopen 14 dagen geen positieve COVID-test heeft afgelegd, geen symptomen vertoont of een hoogrisicocontact heeft gehad.  De bezoeker dient zich aan te melden aan de verpleegpost. Het bezoek duurt max. 1 uur.

Op zaterdag wordt er 1 bezoeker toegelaten voor de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan de deur en de patiënten die op een eenpersoonskamer liggen tussen 14u00 – 16u00 voor maximum 1 uur.  Op zondag kunnen de patiënten die op een meerpersoonskamer liggen met hun bed aan het raam bezoek ontvangen tussen 14u00 – 16u00 voor max. 1 uur.

Voor meer info: bezoekersregeling

Julien Borremans