Lierdes dorpsdichter en winnaar van de Poëziewedstrijd 2022 van Route 42, G. Desmyter stelt zijn vernieuwde Poëziewandeling voor.

Ter afsluiting van de Poëzieweek werd dorpsdichter Gaby Desmyter uitgeroepen tot winnaar van de Poëziewedstrijd 2022 van Route 42 en stelt hij tevens op zondag 6 februari 2022 zijn totaal vernieuwde poëzieroute “D ‘Oude processietoer” voor te Deftinge.

Zijn vorige poëzieroute te Deftinge  dateerde al van 2012 en doordat de plakkaten, met foto en gedicht, dag in dag uit aan alle weersomstandigheden blootgesteld werden waren deze stilaan aan vervanging toe.

Daar de dorpsdichter deel uitmaakt van de Cultuurraad kreeg hij vorig jaar, zoals alle aangesloten verenigingen, ook de Coronatoelage van €250 uitgekeerd. Toelage welke de dichter goed besteedde door ze te gebruiken om de verweerde plakkaten te vernieuwen en vervangen.

De vernieuwde route, met de gedichten en foto’s van Gaby, zal ingewandeld worden op zondag 6 februari en er kan door iedereen aan deelgenomen worden.

Geïnteresseerden verzamelen om 10u00 aan de Sint Ursmaruskerk te Deftinge om samen met de notabelen en de dorpsdichter de Poëzieroute te verkennen.

Na de wandeling wordt er zelfs, onder voorbehoud van gunstige Coronamaatregen, door de gemeente Lierde een receptie aangeboden in OC De Kommalier.

Wastyn Bert