Jongeren krijgen deze woensdag hun boosterprik


Geraardsbergen. Op woensdag 9 februari krijgen jongeren tussen 12 en 17 jaar een boosterprik aangeboden in het vaccinatiecentrum van Geraardsbergen. Nadat de Vlaamse Regering eind vorige week besloot om alle Vlaamse jongeren de kans te bieden een boosterprik te krijgen, werd hiervoor alles in sneltempo klaargezet.  

De Vlaamse Regering stuurt voor de boosterprikken bij jongeren tussen 12 en 17 jaar geen uitnodigingen per post, e-mail of e-box. Het lokaal bestuur van Geraardsbergen sensibiliseert dan ook maximaal via de digitale kanalen en de pers om jongeren zo snel mogelijk te informeren over het boostermoment op woensdag 9 februari. Er zijn verschillende tijdsloten beschikbaar tussen 14 en 20.30 uur. Om ellenlange wachtrijen en parkeerproblemen te voorkomen is het belangrijk om op voorhand een tijdslot te kiezen. De tijdsloten zijn terug te vinden op www.geraardsbergen.be. Is een bepaald tijdslot volzet, dan krijg je daar meteen melding van.

Wie er niet in slaagt digitaal een tijdslot te kiezen mag bellen naar het callcenter via het gratis nummer 0800 94 412 of via vaccinatie@geraardsbergen.be. Ouders (of voogden) moeten altijd hun toestemming geven voor de boosterprik van de jongere. Zij moeten daarvoor een document invullen, ondertekenen en meegeven. Ook dit document is terug te vinden op www.geraardsbergen.be.

“De Vlaamse Regering heeft vorige vrijdag het licht op groen gezet om ook onze jongeren een boosterprik te geven. We hebben tijdens het weekend alle zeilen bijgezet om dit woensdagnamiddag te kunnen opzetten. Ik wil alle medewerkers, vrijwilligers en medisch personeel hartelijk bedanken om zich op zeer korte termijn vrij te maken. Zeker als je bedenkt dat er op zaterdag en op maandag- en dinsdagavond ook al enkele honderden kindervaccinaties werden gezet”, zegt burgemeester Guido De Padt.