Thuisploeg op karakter naar verdiend gelijkspel – K.OLSA Brakel – VK Ninove: 2 – 2

Tijdens de winterstop verkoos OLSA middenvelder De Cuyper, om praktische redenen, andere oorden op te zoeken en trok naar KM Torhout.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Al in de openingsminuut bereikte Shala Nelis, de Brakelse spits zag zijn schot centimeters naast vliegen. Goed vijf minuten later lepelde Shala vanop vijfentwintig meter een vrije trap mooi rond de Ninoofse muur, de bal spatte echter te pletter tegen de staander. Na goed tien minuten spelen kwamen de bezoekers met wat geluk op voorsprong.

Na een betwistbare hoekschop viel de bal voor de voeten van ex- OLSA’er Ntambue, diens schot week nog af via De Wannemaeker en Otte was geklopt. 0-1 na 11’. Na goed een kwartier kon de bezoekende topscorer Romero met een mooi geplaatst schot de score verdubbelen, 0-2 na 16’. Aan de overzijde trapte Thissen een vrije trap pal in de handen van Van De Noortgaete. Ook de bezoekers zorgden nog voor dreiging, maar de poging van Romero was niet goed gericht.

Na de pauze trok Brakel het laken naar zicht toe. OLSA had het meeste balbezit, echt doelgevaar was er evenwel niet. Na goed een uur spelen dook Van De Noortgaete naar de goeie hoek na een poging van Shala. De thuisploeg kreeg echter loon naar werk. Een door Thissen getrapte hoekschop werd door Shala met het hoofd tegen de netten gewerkt, 1-2 na 68’. De leider hapte naar adem. Shala nam nog maar eens de bezoekende doelman onder vuur maar kende geen succes. Aan de overkant maakte Otte een schot van Ntambue onschadelijk.

Toch kon OLSA in de slotfase nog gelijkmaken. Een bal viel aan de rand van de grote rechthoek in de voeten van Ndefe die met een gestrekt schot de 2-2 tegen de netten schoot. Diep in blessuretijd kwam aanvoerder Haezebroeck nog heel dicht bij de winning goal, zijn pegel ging maar net over de kruising.

Komende zaterdag alweer een onvervalste streekderby, OLSA speelt uit bij Dikkelvenne.