Zottegemnaars richtingen triatlonclub op: 3ZotTeam – Inschrijven voor ‘zwemloop’ op 19 maart

Vier jonge, Zottegemse sportievelingen hebben samen een nieuwe club opgericht. 3ZotTeam is de eerste triatlonclub in onze Egmontstad. Op zaterdag 19 maart organiseren ze hun eerste wedstrijd. Een ‘zwemloop’ op de sportsite Bevegemse Vijvers.

“Triatlon is een sport die nog steeds uit zijn voegen barst. Er zijn heel wat steden en gemeenten die reeds een triatlonclub hebben, en daar kan de Stad Zottegem zeker niet aan ontbreken”, vertelt één van de oprichters Reggy Boonaert. “Na een paar gesprekken met de Sportdienst, de Directeur van de Bevegemse Vijvers, onze zwembadcoördinator en uiteraard ons bestuur, is de triatlonclub 3ZotTeam (www.3zotteam.beFacebookpagina) ontstaan. Onze bestuursleden zijn Voorzitter en tevens zwemtrainer Reggy Boonaert, Materiaalmeester Brecht Van Cauwenberghe, Penningmeester Robin Deroeck, Secretaris Kenzo Libert en Hoofdtrainer Kristof Van Wijmeersch. Ondertussen zijn we, onder het goedkeurend oog van de Stad Zottegem en onze Schepen van Sport, een officiële vereniging (vzw) geworden, die nu reeds ongeveer 3 trainingsmaanden achter de rug heeft. Wij zijn een recreatieve club waarbij iedereen welkom is die belang hecht aan de sport en het samen trainen, ongeacht niveau of ambities. Zonder onze huidige sponsors VC-Atelier uit Sint-Lievens-Houtem, Doltcini Sportswear uit Herzele en Toppeak Sportcoaching uit Brakel, hadden wij uiteraard nooit een triatlonclub kunnen starten, dus danken wij onze partners om dit alles mogelijk te maken.”

Eerste Editie Zwemloop 3zotteam

“Aangezien wij goed uit de startblokken geschoten zijn, met zeer aangename clubleden, dachten we eraan om meteen ook een eerste “Zwemloop 3Zotteam” te organiseren. Dankzij de goede samenwerking met de Sportdienst en de Stad Zottegem, en de medewerking van “De Vlaamse triatlonfederatie”, staan onze inschrijvingen reeds geopend. Onze wedstrijd die doorgaat in en rond de Bevegemse Vijvers, zal plaatsvinden op zaterdag 19 maart 2022. Alle info omtrent onze wedstrijd en inschrijvingen kan je terugvinden op onze website. Er wordt gezwommen in het zwembad De Bevegemse Vijvers (500m), en via wisselzone direct daarna gelopen rond het sportcomplex van de Stad Zottegem (5km). Onze wedstrijd is voorzien voor het brede publiek en natuurlijke ook de lokale bevolking. De lokale deelnemers van de Stad Zottegem krijgen een gratis daglicentie (verzekering) aangeboden.”

Zwemloop praktisch

Er zijn 3 reeksen voorzien waarvoor je je kan inschrijven:

  • Individueel

  • Duo (persoon 1 zwemt en persoon 2 loopt)

  • Duo (gezin onder hetzelfde adres)

Iedere deelnemer krijgt een waardevolle goodiebag en er zijn 8 podia voorzien met mooie natura-prijzen

Meer info en schrijven via deze link

Facebookevenement Zwemloop