Balegem bos gronden aangekocht rond de Rommelbeek voor nieuw bos

Op initiatief van schepen Christ Meuleman heeft gemeentebestuur Oosterzele beslist om de gronden voor bosuitbreiding gelegen aan de Rommelbeek, achter Gootje te Balegem, te verwerven.

De percelen zijn gelegen tussen de gemeenteweg het Gootje en het langeafstandsfietspad dat loopt langs de spoorlijn 122, Melle – Geraardsbergen. Zij zijn bereikbaar vanaf het Gootje via buurtweg nr. 86, die loopt tot aan het langeafstandsfietspad. Deze buurtweg werd onlangs door de gemeente “gerenoveerd” tot milieuvriendelijke fietsweg die het Gootje en de Rooigemstraat verbindt met de fietssnelweg, waardoor fietsers Gootje en Rooigemstraat kunnen vermijden. Via deze twee verbindingen is er ook toegang tot het GILO Balegem. De kostprijs bedraagt 30.116,85 euro.

De percelen zijn gelegen in de nabijheid van de dorpskern langs het Gootje en bevinden zich langs een bestaande buurtweg en de Rommelbeek. Zij sluiten ook aan bij de bosuitbreiding die reeds gerealiseerd werd bij de aanleg van het langeafstandsfietspad en bevinden zich langs het fietspad langswaar men toegang heeft tot de gemeenteschool Gilo Balegem. Het bos dient omgevormd te worden tot een belevingsbos dat toegankelijk voor iedereen is en aldus een meerwaarde betekend voor alle inwoners van Oosterzele. Langs het bos is reeds een trage verbinding tussen Gootje, langeafstandsfietspad en de achterzijde van de school. Voor de leerlingen van het Gilo een uitgesproken kans om het hele jaar door op een interactieve manier in contact te komen met het bos. Op deze manier wordt het bos in de klas gebracht.

De totale oppervlakte bedraagt 10 695 m², de kostprijs wordt geraamd op 30 116,85 euro.

Ik wil vooral ook de familie Herman Van Den Berghe danken voor de goeie samenwerking en de bereidheid deze (bos)gronden aan de gemeente te verkopen, waardoor dit bos levenslang voor de inwoners van Oosterzele bewaard wordt en openbaar wordt gesteld.