Zondag ook wielertoeristen en K-B-K door Zottegem

Daags na de echte Omloop Het Nieuwsblad kunnen wielertoeristen ook ‘hun’ Omloop rijden, naar keuze over een afstand van 70 of 110 of 140 km. Naar aanleiding hiervan worden op zondag 27 februari op Zottegems grondgebied de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen genomen:

  • parkeerverbod: van 6u15 tot 12u15 in de Lammerstraat, Bontestraat, Faliestraat (deel tussen Bontestraat en Hazestraat), Hazestraat en Faliestraat (tussen Hazestraat en Oudenhovestraat). In de Brakelstraat is er parkeerverbod tot 14u45 wegens ook doortocht Kuurne-Brussel-Kuurne.
  • eenrichtingsverkeer: van 7u15 tot 12u15 in de Lammerstraat (alleen toegelaten richting Bontestraat), Hazestraat (richting Faliestraat/Ten Ede), Vossenholstraat (richting Vijfstraat) en Kloosterbosstraat (richting Heyveld).

Nog op zondag 27 februari staat de UCI ProSeries-wedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne op de internationale wielerkalender en ook deze wedstrijd doet Zottegem aan, weliswaar voor slechts een drietal km over het grondgebied Sint-Maria-Oudenhove en Sint-Goriks- Oudenhove. Komende van Nederbrakel en na de beklimming van de Kasteeldreef zullen de renners verder koers zetten via de Brakelstraat, Oudenhovestraat, Sint-Goriksstraat en Langendries naar Michelbeke (Boembeke). Met het oog op een veilige doortocht – volgens het gemiddelde uurschema voorzien omstreeks 13u20 – zal in voornoemde straten van 11u15 tot 14u15 parkeerverbod gelden.