Zottegemse bouwt aan de school van de toekomst in Sint-Lievens-Houtem

Paul De Roo, directeur van het Houtemse Sint-Lievensinstituut op het marktplein, werd vrijdag feestelijk uitgewaaid ter gelegenheid van zijn op pensioenstelling op 1 maart. Hij wordt opgevolgd door Inge Decock uit Zottegem die het tot haar taak heeft gemaakt om in Sint-Lievens-Houtem te bouwen aan ‘de school van de toekomst’

De directeur werd verrast met een groot opgezet afscheidsfeest. Hij werd opgehaald met paard en koets aan zijn woning in Vlierzele, waarna een hartelijke ontvangst wachtte op het marktplein. Daar werd hij door alle kinderen en leerkrachten luid zingend onthaald op de tonen van schlagerzanger Christoff met “Sweet Directeur..oh..;oh…oh!”. Na een feestelijk ontbijt met een paar oud collega’s wachtte de directeur een groots feest met de kinderen in zaal sint-Michaël. Daar vertelden de collega’s enkel opvallende anekdotes uit de loopbaan van Paul. Paul De Roo, die in mei 62 jaar wordt, begon zijn loopbaan in het sint-Lievensinstituut reeds in 1981. Na een lange loopbaan als onderwijzer (hoofzakelijk in het tweede leerjaar) werd hij directeur in 2012.

Opvolger

“Straks na de krokusvakantie zal ik op school niet aanwezig zijn en zal Inge Decock mijn opvolger zijn. Ik wens haar alvast een goed team toe en alle succes in haar toch wel zware taak. Ik wens zeker ook het hele schoolteam het allerbeste toe. Ik wens het ganse team veel voldoening in hun taak en een goede ondersteuning in de steeds veranderende onderwijswereld.”

Vanaf 1 maart 2022 neemt Inge Decock de taak van Paul De Roo als directeur over Inge woont in Zottegem.

“Ik rond een mooie loopbaan af in het O.-L.-Vrouwcollege campus Grotenberge. In de maand februari kon ik halftijds ‘meelopen’ met directeur Paul. Ik kijk er naar uit om samen met de collega’s na de krokusvakantie van start te gaan. We bouwen verder aan een school van de toekomst. Ik wil iedereen nu reeds bedanken voor het vertrouwen in de school.”

 

X