Crisisopvangplaatsen gezocht voor vluchtelingen uit Oekraïne


Geraardsbergen. De huidige situatie in Oekraïne raakt ons allemaal diep. Zeer veel Oekraïners vluchten voor het geweld en zoeken veiligere oorden op. Er zijn naar schatting al 660 000 Oekraïners uit het land gevlucht en er zijn nog veel vluchtelingen onderweg naar Polen en Roemenië. Er is al een stijging merkbaar van het aantal Oekraïners dat bescherming aanvraagt in ons land. België wil ook zijn bijdrage leveren om hen helpen op te vangen.

“Als lokaal bestuur willen we de slachtoffers van deze oorlog een hart onder de riem steken. We merken dat er ook in Geraardsbergen zeer sterk wordt meegeleefd met Oekraïne. Verschillende inwoners namen al spontaan met ons contact op om te informeren op welke manier zij kunnen helpen”, aldus burgemeester Guido De Padt. “Als lokaal bestuur willen we ons steentje bijdragen aan de #PlekVrij campagne door alle opvangplaatsen in onze stad in beeld te brengen. Inwoners kunnen zich via onze website opgeven als ze mensen uit Oekraïne een tijdelijk onderkomen willen bieden. Je kan volledig zelf bepalen hoe lang je vluchtelingen opvangt.”, vult schepen Kristin Vangeyte aan.

Op de website van de stad vind je alle info en het aanmeldformulier: http://geraardsbergen.be/plekvrij

#VerbindendeStad #ZorgzameStad

X