Blue-bike deelfietsen succes in Geraardsbergen


Geraardsbergen. De blauwe deelfietsen aan het station van Geraardsbergen, de zogenaamde Blue-bikes, werden vorig jaar 370 keer gebruikt. Dankzij de Blue-bikes verplaatsen burgers en toeristen zich snel en makkelijk in Geraardsbergen voor een kleine prijs. 1 op de 3 ontleent de Blue-Bikes vooral voor een korte verplaatsing (minder dan 4 uur). Recent werd het aantal fietsen aan het station van Geraardsbergen nog verhoogd van 6 naar 8.

Sinds juni 2016 kan iedereen een Blue-bike ontlenen aan het station van Geraardsbergen. Sindsdien groeit het deelfietssysteem stilaan uit tot een gevestigde waarde in ons mobiliteitsaanbod. Uit het jaarrapport van Blue-bike blijkt dat er vorig jaar 86 unieke personen in Geraardsbergen gebruik maakten van de deelfiets, samen goed voor 370 ritten. In de maand augustus was er een duidelijke piek merkbaak. “De laatste twee jaar is het gebruik van deelfietsen in Geraardsbergen gestegen met 13,33%”, laat schepen van mobiliteit Fernand Van Trimpont weten.

Fietsen voor 1,5 euro per dag
Dankzij een financiële tussenkomst van de stad en de Vlaamse overheid kan iedereen een Blue-bike aan het station van Geraardsbergen ontlenen voor slechts 1,5 euro voor 24 uur. 37,57% van de gebruikers ontleent de fiets minder dan 4 uur, 2,43% gebruikt de deelfiets langer dan een dag.

Meerdere doeleinden
De fietsen van Blue-bike kunnen gebruikt worden om te shoppen of om een ritje te maken door onze stad en deelgemeenten. Voor pendelaars is het een handige oplossing om na de bus of trein de laatste kilometers te overbruggen. Daarnaast kunnen ook dagtoeristen die de omgeving willen verkennen de fietsen gebruiken.

Meer info
Alle informatie over Blue-bike is terug te vinden op www.geraardsbergen.be/blue-bike