Verdieping in ASZ Geraardsbergen ingericht voor opvang coronapatiënten


Geraardsbergen. Door het sterk stijgend aantal besmettingen heeft het ASZ Geraardsbergen opnieuw een corona-afdeling opgericht. Het gaat om een hele verdieping die voor coronapatiënten van binnen en buiten Geraardsbergen worden gereserveerd. Intussen blijft het aantal besmettingen in de Oudenbergstad stijgen.

Door het sterk stijgend aantal besmettingen heeft het ASZ Geraardsbergen opnieuw een corona-afdelingen opgericht. Een hele verdieping werd vrijgemaakt om de komende weken opnieuw covidpatiënten op te vangen. De patiënten die op dit verdiep lagen worden in andere afdelingen binnen het ziekenhuis ondergebracht.

De afgelopen dagen werden reeds verschillende besmette patiënten in het ASZ Geraardsbergen opgevangen, maar gezien de sterke toename en de veiligheid opteert men voor een apart verdiep. De bedoeling is om ook patiënten van buiten Geraardsbergen op te vangen. Zo zou de covidafdeling in het ASZ-Aalst zo goed als vol liggen.

Gisteren werd al aangekondigd dat het aantal besmettingen in de Oudenbergstad sterk stijgt. T.o.v. van gisteren is het reproductiegetal intussen naar 1,7 gestegen. De positiviteitsratio is intussen van 27,2% naar 30% toegenomen.

Het stadsbestuur van Geraardsbergen dringt er op aan om volgende regels strikt na te leven:

Hou anderhalve meter afstand.
Was regelmatig je handen.
Hoest of nies in de holte van je elleboog.
Trek zoveel mogelijk naar buiten.
Verlucht binnenruimtes.
Kleiner is fijner: een groep van 5 is veiliger dan een groep van 50.
Draag je mondmasker in zorginstellingen en op het openbaar vervoer.
Blijf thuis als je je ziek voelt of symptomen hebt.
Test jezelf als je ergens naartoe gaat.
Laat je vaccineren.

Voor meer info: https://www.coronafacts.be/index.php?taal=NL&periode=&regio=1&niss=41081

Julien Borremans

Zie ook: https://www.nuus.be/2022/03/15/sterke-stijging-aantal-coronabesmettingen-in-geraardsbergen/