Robbe Dhondt wint de bolletjestrui in Bretagne en eindigt vierde in het klassement


Geraardsbergen. Tijdens het weekend van 26 en 27 maart reed Robbe Dhondt zich tijdens een rittenwedstrijd in Bretagne in de kijker. Hij won de bolletjestrui en eindigde vierde in het eindklassement. Zijn ploeg Ons Parike haalde eveneens de groene trui, een ritwinst en de eerste plaats in het ploegenklassement binnen.

Zaterdag 26 maart reed Robbe Dhondt uit Geraardsbergen zijn eerste wedstrijd van het seizoen op de weg. Op de agenda stond de eerste rit van een tweedaagse in Penn Ar Bed-Pays d’Iroise in Plouzané, meer bepaald Bretagne. Er stonden zowat 180 renners aan de start. ‘Aan het begin van de wedstrijd had ik mijn zinnen op de bolletjestrui gezet’, getuigt Robbe.

Bolletjestrui
De eerste dag was al een voltreffer. Robbe Dhondt reed de zesde plaats en veroverde de bolletjestrui. Zondag 27 maart stond er in de voormiddag een tijdrit op het programma, waar de laatstejaars junior de veertiende plaats reed. In de namiddag werd de rittenkoers met een rit afgesloten. De slotrit was 120 km lang en telde 1500 hoogtemeters.

Na 10 km reed Robbe Dhondt in de aanval en hield dit vol tot aan de finish. Op één na, won de jonge belofte alle sprinten voor het bergklassement. ‘Mijn ploegmaat Tyler lag aan de basis van de ontsnapping. Nadat ik het klassement voor de bolletjestrui binnen had, hielp ik Tyler voor de dagzege. Aan het einde van de rit, trok ik de sprint voor hem aan. Tyler maakte het af en kon de bloemen in ontvangst nemen.’

Robbe Dhondt kan met zijn ploeg terugblikken op een geslaagd weekend. Hij won de bolletjestrui en eindigde vierde in het eindklassement. De ploeg Wielerclub Onder Ons Parike (WOOP) haalde eveneens de groene trui, een ritwinst en de eerste plaats in het ploegenklassement binnen.

Internationale rittenwedstrijden
Robbe Dhondt heeft de smaak te pakken en rijdt dit jaar nog verschillende internationale rondes, waaronder de vijfdaagse rittenwedstrijd Tour Valromey. Er staat ook een driedaagse in de Ardennen op het programma. Daarnaast hoopt het aanstormend talent op een aantal nationale selecties voor enkele internationale rittenwedstrijd. ‘Of ik aan het Belgisch kampioenschap ga deelnemen, weet ik nog niet. In die periode staat er een vierdaagse rittenwedstrijd in Zwitserland op de agenda. Aangezien ik meer voor het klimwerk in aanmerking kom, denk ik richting Zwitserland te gaan.’

Robbe kijkt ook tevreden terug op het veldritseizoen. ‘Ondanks ik met heel wat pech en tegenslagen had af te rekenen, won ik toch de Ethias Cross te Leuven en kan ik terugblikken op verschillende nationale selecties.

Wie Robbe wil volgen, kan dat doen via: Robbe Dhondt

Julien Borremans