Het worden nog spannende weken voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Winst tegen Machelen had groot verschil kunnen maken

Het worden nog spannende slotweken aan het eind van de competitie voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. VGO slaagde er niet in te winnen tegen hekkensluiter Eendracht Machelen. De thuisploeg slaagde er niet in om de ‘betonmuur’ van het opvallend defensief spelend Eendracht Machelen te ontwrichten. De schaarse kansen bleven onbenut. Het bleef 0 – 0. Met dat schamel puntje schiet VGO niets op. Het kwam hard binnen.
VGO aasde op een zesde seizoenzege, de drie punten hadden van goudwaarde geweest voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Met nog wedstrijden tegen Olympic Burst, FC Edeboys, KSV Geraardsbergen en Osta Meerbeke zal VGO zijn grote vechtersmentaliteit moeten tonen. VGO kende weliswaar dit seizoen veel pech (tal van geblesseerden) maar ook het tikkeltje geluk ontbrak. In bepaalde wedstrijden (ook tegen de topploegen) goed spelen, maar toch geen punt(en) binnenhalen.
Voorwaarts Gijzel Oosterzele staat op plek 14 met 20 punten, op 15 staat Meerbeke met eveneens 20 punten, maar met één wedstrijd minder gewonnen dan VGO. Het kan bij de eindafrekening van doorslag zijn. Rode lantaarn Eendracht Machelen heeft 16 punten en blijft eveneens vechten tot de laatste snik voor het behoud. Het worden nog lastige wedstrijden, de slotwedstrijd op 1 mei in en tegen Osta Meerbeke zou cruciaal kunnen worden. Weinig of geen punten meer laten liggen, ziehier de loodzware opdracht voor VGO. Maar Voorwaarts Gijzel Oosterzele kennende, het geloof in het behoud blijft intact. We geloven niet dat VGO degradeert. Het is wel jammer dat VGO twee dure puntjes kwijtspeelde tegen Machelen. Dat is voetbal. VGO zag daarenboven dat degradatiekandidaat Meerbeke met 1 – 2 won in en tegen Sp. Kluisbergen. Vanaf speeldag 27 tot speeldag 30 wordt het alles geven, hard werken én efficiënt zijn. VGO wist dat de wedstrijd tegen Eendracht Machelen een match zou zijn waarin het zijn momenten zou moeten pakken, het lukte niet. Efficiëntie blijft het werkpunt, het verhaal van het seizoen 2021 – 2022. Positief blijven, en naar de laatste vier speeldagen toe leven. (mvdv, foto ddl)