Ettingebos, parel voor natuurliefhebbers

Typisch, de vele voorjaarsbloemen

Natuurpunt Oosterzele organiseerde op zondag 10 april een wandeling in het Ettingebos. In een magisch decor hebben de deelnemers veel voorjaarsbloeiers gespot. Het Ettingebos, ongerepte schoonheid, een fotogeniek gebied. Fluiten van vogels vormt de soundtrack van de wandeling. Het bos ademt rust en doet je helemaal zen huiswaarts keren.
Boslucht opsnuiven in het kleurrijk gezelschap van voorjaarsbloeiers, heerlijk!  De vroege soorten kleuren het Ettingebos, ze hebben de bosbodem al omgetoverd tot een kleurrijk schouwspel. Dirk Fiers gidste je – met veel kennis van zaken – door het Ettingebos. Hij deelt met veel enthousiasme zijn liefde voor de natuur. Leerrijk én ontspannend, zo kan je de wandeling in het Ettingebos omschrijven.  In 2020 kocht Natuurpunt Oosterzele twaalf hectare bos in het Ettingebos. Het was één van de grootste aankopen ooit van de Oosterzeelse vereniging. Vrijwilligers van Natuurpunt gingen er meteen aan de slag. Dankzij het goed beheer van de lokale afdeling zal men een groot gemengd loofbos krijgen. Sinds de coronacrisis beseffen we hoe belangrijk het is om natuur in eigen gemeente te hebben. Het Ettingebos is een oud bos. Typisch zijn de vele voorjaarsbloemen zoals bosanemoon, speenkruid, slanke sleutelbloem,…Er zijn droge en natte stukken, de Kleine en de Grote Ettingbeek stromen door het bos. De eekhoorn laat er zich geregeld zien. Een koppel buizerds broedt al jarenlang in de boomtoppen. De iepenpage, een heel zeldzame vlinder, vliegt er rond. Een wandelnetwerk dat aansluit op trage wegen vanuit de dorpskernen van Balegem, Scheldewindeke en Oosterzele , heerlijk toch. Met wandelpaden, rustplaatsen, picknickplek,…wordt het Ettingebos een mooie troef in het landelijk Oosterzele. Een unieke kans om van het Ettingebos te genieten. Wie graag de schitterende projecten steunt van Natuurpunt kan contact opnemen via info@natuurpuntoosterzele.be, www.natuurpuntoosterzele.be. (mvdv, foto’s ddl).