N.S.B. Groot-Zottegem geeft twee lezingen op 5 en 10 mei in het OC van Strijpen.

Zottegemse vaderlandslievende vereniging Groot Zottegem

5 mei lezing Anne Frank in het OC van Strijpen.

Anne Frank en Miep Gies
In het Ontmoeting Centrum “De Volander” te Strijpen, Sint-Andriessteenweg 136, 9620 Zottegem 19:30hr tot 22:00hr 90 jaar zou Anne Frank nu zijn… indien ze in 1945 niet werd opgepakt…en afgevoerd naar het concentratiekamp om er te sterven. Ze was toen net geen 16 jaar…Deze lezing, een bij wijlen naar de keel grijpend relaas, zal verzorgd worden door Mevr. Anne Gies.Na een VRT-carrière in de journalistiek en op de radio is ze nu stemcoach bij de VRT.
De Gentlemensclub uit St-Goriks-Oudenhove wist Anne Gies te overtuigen om het verhaal ook in Zottegem te komen brengen.
De toegangsprijs bedraagt 8€. U kan reserveren bij:
Lieven Sonck (sonck.lieven@gmail.com – 0499/993832

10 mei lezing: Hoe enkele Amerikane de elite van het Duitse leger tegenhielden,  in het OC van Strijpen.

De heer Pierre Legrand, Pierre is een geëngageerd oorlogsgeschiedenis kenner. Pierre zal ons een zeer interessante uiteenzetting brengen aangaande de onervaren Amerikaanse genietroepen die tegenover een ervaren ss eenheid kwamen te staan onder leiding van een zeer ervaren ss generaal.

“Meer dan 78 jaar geleden, startte Hitler zijn allerlaatste grote offensief in het Westen. Een goed voorbereide, fanatieke en goed uitgeruste Duitse eenheid werd als speerpunt van de 6e Panzerarmee gekozen. De befaamde Kampfgruppe Peiper. Deze eenheid had voor doel het innemen van bruggen over de Maas tussen Luik en Namen. Peiper heeft nooit zijn objectief bereikt.
Een kleine eenheid van de 111th Engineer Combat Group van de 1st US Army heeft zeker een grote rol gespeeld in het falen van Peiper. (tekst: Pierre Legrand)

Inschrijven voor 05 mei 2022 op: nsb.zottegem@gmail.com of op GSM:
0496/24 33 83 met de vermelding van het aantal personen.
Toegang 8€ per persoon.
Uw betaling geldt als inschrijving op rekening van: NSB Groot-Zottegem
met rekeningnummer: BE 91-9790-8554-1776 met vermelding van:
uw naam + het aantal personen en “GI’s versus Peiper”.