© Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem

‘Weesfietsenactie’ aan Zottegems station

Momenteel wordt in de fietsenstallingen aan het station van Zottegem een zgn. weesfietsenactie gehouden. Hierbij wordt een label aangebracht op alle fietsen die er gestald staan. Na een drietal weken vindt er een controle plaats en dan worden de fietsen die nog met dat label eraan in de stalling staan, als ‘weesfiets’ beschouwd en verwijderd. Om dit te voorkomen, moet de eigenaar dus het label van zijn/haar fiets afknippen. In de fietsenstallingen aan het station van Zottegem gebeurt deze controle komende vrijdag 22 april.

De weesfietsen worden dan nog gedurende drie maanden in bewaring gehouden teneinde de rechtmatige eigenaars de kans te geven hun fiets terug te claimen. Na die periode kunnen ze door de gemeente/stad openbaar verkocht worden of aan een goed project geschonken worden. Door de fietsen die om een of andere reden ongebruikt lange tijd in de stallingen blijven staan, te verwijderen, wil men met deze actie plaats vrijmaken voor andere treinreizigers die er hun fiets willen stallen. Soms worden op deze manier ook gestolen fietsen aangetroffen. Zeker gegraveerde tweewielers kunnen zo toch aan de eigenaar ervan terugbezorgd worden.