Buitenspeeldag toverde locatie sporthal om tot kinderparadijs

Het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren aanzet om te sporten en te spelen in de buurt, ‘buitenspeeldag’ in Oosterzele. De zon was van de partij en om 13 u stond men al te drummen voor op de attracties te mogen aan de infostand. Schepen Elsy De Wilde en schepen Pieterjan sprongen de speel namiddag in.

De kindergemeenteraad koos voor een breed scala aan attracties: springkasteel, slackline (balanceren op een strak gespannen band), football darts, bumper ball, sumo worstelen, laserbattle, schminken, kapsalon, kleurplaten en stoepkrijt, suikerspin, eendjes vissen en een playzone.

Schepen Elsy De Wilde vertelt: ‘Wij vonden het belangrijk dat de buitenspeeldag volledig in het teken staat van kinderen en jongeren. Daarom lieten we de keuze van de attracties over aan de kindergemeenteraad, zonder inmenging van volwassenen. Zo waren we zeker dat de buitenspeeldag een voltreffer zou zijn voor iedereen’.