Het dorpsschooltje loopt terug vol te Melierde.

Deze week liep het, door de Lierdse Cultuurraad, gereconstrueerde klasje in de oude dorpsschool van Sint Maria Lierde, vol met nogal uit de kluiten gewassen leerlingen. De meester probeerde, onder het waakzame oog van meneer pastoor, zijn leerlingen onder controle te houden en hen toch wat bij te brengen.

Als ook jij ook de sfeer van het schoolleven van weleer zou willen opsnuiven of de nostalgie van vervlogen tijden nog eens wil proeven ben je op 24 april 2022 tussen 13u00 en 19u00 vriendelijk uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan “Erfgoeddag maakt school” in het zaaltje van Méke Mol aan de Dorpsstraat te Sint Maria Lierde.

Je kan er het klaslokaaltje, met zijn authentiek meubilair en schoolmateriaal van weleer bezoeken, oude klasfoto’s bewonderen en om het uur meeleven met de spelers van de toneelkring SIMALI die dan een klein toneeltje “de dorpsschool herleefd” brengen.

En  als je na de les en/of het spelen van oude speelplaatsspelletjes moe en dorstig geworden bent kan je gerust even gaan verpozen in het dorpscafétje bij “Den board”.

De meester en het bestuur van de Lierdse Cultuurraad zien er alvast naar uit om jullie allen te verwelkomen op “Erfgoeddag maakt school” te Melierde.