Herzele overrompeld vanavond want… KSV Sottegem kan kampioen spelen!

Vanavond speelt KSV Sottegem tegen KVC De Toekomst Borsbeke (Herzele) en dat is een cruciale match want onze traditieclub kan mits een overwinning in deze derby kampioen spelen in tweede provinciale en zo een stap zetten richting hogere gelederen waar KSV Sottegem eigenlijk thuis hoort. We laten Steven Verlinden aan het woord om de inzet van deze onvervalste topmatch –  de Zottegemse supporters zijn massaal aanwezig in Herzele – toe te lichten. En uiteraard nagelbijt NUUS…

“Vrienden,

Morgen om 21u15 is het zover, dan weten we eindelijk wie de oververdiende stap richting 1e provinciale mag zetten. De dood of de gladiolen, erop of eronder… beide ploegen willen en kunnen maar slechts ééntje zal zaterdag zegevieren… dat de beste moge winnen. 💛💙

Het stond in de sterren geschreven, een uitzonderlijk seizoen zal op een uitzonderlijke manier eindigen… been there, done that… 1 mei 1991.

Ik maak maar wat graag het vergelijk, exact 31 jaar geleden beste mensen, ik was toen bijna 11 jaar, KSV versus SK Aalst, inzet: de promotie naar 1e provinciale. Er daagden toen 4000 kijklustigen op, waaronder mezelf, verstopt ergens tussen de massa zingende en opgetooide geelblauwe supporters, met mijn mond open van bewondering zoals alleen een kind dat kan… zonder echt te beseffen wat en waarom stond ik even later ‘Komaan SV’ te roepen… wel, het is daar dat het allemaal begon…

Maar onze geschiedenis reikt uiteraard veel verder dan die ene match, maar liefst 100 jaar wordt er al voetbal gespeeld bij SV Sottegem en dat ging, niet geheel onlogisch, gepaard met de nodige ups en downs maar er was 1 constante doorheen het verhaal: de fanatieke, kritische, maar oprechte achterban.

Welnu anno 2022, is die er nog steeds, één van de talrijkste van alle provinciale ploegen in Oost-Vlaanderen, en ik weet, vele mensen hebben ons ook de rug toegekeerd maar diep vanbinnen blijft dat geelblauwe vuurtje bij het gros wel ergens branden… Liefde en haat liggen soms dichter bij elkaar dan de meesten durven te denken. Mijn bewondering en dank is dan ook bijzonder groot voor AL onze supporters, en al zeker voor de oudere generatie, waarvoor nog steeds geen enkele verplaatsing te min is. Al decennia lang delen we lief en leed, bewierookt, vernederd, gepromoveerd, gedegradeerd, maar steeds opnieuw paraat, het is er weinigen gegeven…

Morgen kleurt ons hart dan ook collectief geel en blauw, laat het ons over de streep trekken en stamnummer 225 thuisbrengen waar het echt hoort, in de hoogste provinciale reeks. #BringItHome

See you guys, Steven Verlinden aka Stevain. 💛💙

Meer info?