Sinksenkermis van vrijdag 3 tot en met woensdag 8 juni 2022

Een heel gevarieerd programma met veel gangen

Het Sinksencomité hoopt dat het van vrijdag 3 juni tot en met woensdag 8 juni 2022 een goede editie wordt van Sinksenkermis. Belangrijk is dat iedereen eens komt afgezakt en zich goed amuseert en dat de typische sfeer van de Sinksenkermis behouden blijft. Het bleek op de persconferentie op donderdag 19 mei in de raadzaal van Oosterzele, de organisatoren hebben er veel zin in. Dat was de algemene teneur op de voorstelling van het programma. Het programma werd heel vlot gepresenteerd door de gerenommeerde speaker van wielerwedstrijden Nico De Muyter. Een klassenbak. Burgemeester Johan Van Durme en schepen van feestelijkheden Elsy De Wilde hadden woorden van lof voor het gevarieerd kermisprogramma, het Sinksencomité en de vele vrijwilligers die al maanden bezig zijn met de organisatie van de kermis. Er klonk een dikke ‘merci’ voor het vele werk dat resulteert in een ronduit schitterend programma met muziek, dans, plezier en ook belangrijk ontmoeting en verbinding. Voorzitter Wim Magerman (van jongs af aan in de ban van de kermis) dankte zijn leden van het Sinksencomité, de gemeente- en politiediensten, alle medewerkers, adverteerders en sponsors. ‘We zijn fier dat we al deze activiteiten gratis kunnen aanbieden’.
De sfeer op de eerste grote kermis in de fusiegemeente is authentiek. Daarom zakt men vooral af naar Oosterzele. Zoiets is moeilijk uit te leggen aan mensen die nog niet op de Sinksenkermis waren. Geen supersterren, wel uitstekende en vlotte coverbands, genietbare evenementen, ambiance, wielerwedstrijd, rommel- en avondmarkt, animatie, vuurwerk, en zo meer. In de cafés, gemeenteplein, terrassen, bars,…blinkende glazen, hartelijke bediening,…Rasechte Oosterzelenaars, doorwinterde fuifnummers en nachtraven smullen daarvan. De Sinksenkermis torst een volks imago, en doet dat met veel bakken bier en veel ambiance. Het Sinksencomité garandeert een ontspannende zesdaagse. Wie de Sinksenkermis bezoekt, weet dat er naast de optredens tal van pareltjes worden aangeboden. Waan je van vrijdag 3 juni tot en met woensdag 8 juni in de zevende hemel. Er zijn veel redenen om u in het feestgedruis te storten.
Programma
Het wordt een editie met een mix van gevarieerde muziek, op het podium op het gemeenteplein Das Rock, De Toape Geraapte, Green Onions, Faute Bendt, Dirk Van De Velde, Bart Pit’s Jazz Band, De Helaasheid der Zingen, Marcoff, Nicky Jones, Sabine, Yves Segers, Fifties Fever. In het KSA – lokaal (Achterdries) optredens van Hoax, Waiting for Sam, afterparty met Odessa 1. Op het pogramma prijken ook  schietingen, voorstelling van jeugd-, sport- en cultuurverenigingen, rommelmarkt, tapbiljarttornooi, rondgang fanfare ‘Vrije Kunstkring Brakel’ met trommelkorps, reuzen, zielendienst, kermisreceptie met Breughelbuffet, wielerwedstrijd, avondmarkt, Vlaamse Schlagers, kermisattracties, smulkramen. Gedurende gans de kermis zwaait dj Pascal de scepter in café The Pub. Hoewel het religieuze karakter (kermis is afgeleid van kerckmis) vandaag naar de achtergrond is verdwenen, gaat het in Oosterzele toch nog om een gemeentefeest waar men de ganse gemeenschap wil betrekken. Sinksenkermis is een plek waar alle rangen, standen, gezindheden, jong, minder jong,…naast elkaar lopen. De Sinksenkermis verbindt mensen. Wie volksamusement zoekt zal zijn gading vinden in Oosterzele. Er is ontspanning naar ieders heug en meug. Wie vermoeide benen krijgt van het rondstruinen op de kermis kan terecht voor een drankje op het gemeenteplein, in de Cava Bar, Barfine, Kantientje, bar & terras VW Gijzel – Oosterzele, The Pub, Evora, schoolcafé Appelaar,…Waar vinden muziek- en sportliefhebbers, marktfanaten, Bourgondiërs, slapelozen, nachtraven, de nog-eentje-en-dan-ben-ik-weg mensen elkaar? Op Sinksenkermis natuurlijk. Info: www.sinksenoosterzele.be. (mvdv, foto’s ddl)